Zuidwolde – Prachtige weersomstandigheden tijdens de Bikkelloop in Zuidwolde, een graad of 18, een fijn zonnetje en een verkoelend briesje. Geen wonder dat de atleten van HAC’63, jong en oud, hier mooie prestaties wisten neer te zetten.

Zelfs bij de Bambinoloop en op  de kilometer stonden diverse jeugdige HAC’63 atleten op het podium.  Op de twee kilometer was HAC’63 atlete Britt Roos een klasse apart, van de jongens moest zij alleen de nummer één Reinier de Boer voorlaten.  Sharon Steenbergen werd tweede op deze afstand en Kike Velting  kwam als derde meisje over de streep.  Dit keer viel Milou Karssies net buiten de prijzen. Nummer twee bij de jongens was Tim van Es. Hij wist net voor Wouter de Roo, eveneens van HAC’63, te finishen.  De vijf kilometer werd ruimschoots gewonnen door Ton Hendrikse uit Assen.  Bastian Zandbergen van HAC’63 volgde op zo’n 15 seconden.  Een halve minuut later kwam Henry Rutgers over de streep, goed voor een eerste plaats in de categorie mannen 40+. HAC’63 atleet Rolf Koopman werd in deze categorie derde.  Rutgers werd de hele wedstrijd op de voet gevolgd door Lamko Hulzebos, die in eigen dorp eerste werd in de categorie 50+. Tweede in deze categorie werd Rob van de Graaf,  gisteren ook al succesvol tijdens de clubkampioenschappen van HAC’63. Ook bij de 60+ was er een HAC’63 podium met Arie Prins, Jan Lip en Mans Veldsink.

Op de vijf kilometer bij de dames was Evelien Kuiper uit Leek oppermachtig.  HAC’63 atlete Ilona Stille werd tweede,  op een seconde gevolgd door plaatsgenote Christa Berg.  Milou Lendfers van HAC’63 was de snelste dame in de categorie 40+. De tien kilometer is eigenlijk altijd een strijd tussen de dames en de heren, waarbij de dames enkele minuten eerder mogen starten.  Het is dan de bedoeling dat de eerste dame en heer strijd leveren wie er het eerst over de finish streep komt. Er stond zo’n sterke Keniaanse dame aan de start, dat deze strijd bij voorbaat al gewonnen was door de dames. Mary Malluna was met haar 32.45 niet alleen de snelste dame, zij was ook sneller dan de heren. Tweede dame op de tien kilometer was Annemieke de Lange, derde werd Ine Strijker. De snelste heer op deze langste afstand was Harm-Jan Martens. Harmen de Vries, ook van HAC’63, was de snelste atleet in de categorie 50+.

Tekst: Antien van der Vegt
Foto: Jannes Dolfing(?)