Kampen – afgelopen weekend werden de eerste competitiewedstrijden gehouden. De eerste atleten die mochten aantreden kwamen uit in de categorie Junioren C en junioren D. HAC’63 verscheen bij zowel de jongens als de meiden aan de start met een junioren D team. 

Bij de jongens moesten Tim ten Cate en Ruben Eefting de punten zien binnen te slepen. Ruben verscheen aan de start van de 1000 meter, hier wist hij de tweede plaats op zijn naam te zetten. Zijn tijd van 3,18.30 leverde het duo eveneens 550 punten op. Tim ten Cate wist met drie onderdelen 913 wist de punten te scoren. 340 daarvan wist hij te pakken op de 80 meter sprint die hij in 13 seconden rond wist te voltooien.

De meisjes junioren D wisten met een compleet team aan te treden en konden daardoor ook deelnemen aan de estafette. Hier gingen Julia Benjamins, Hanna Kreeft, Eva Kreeft en Lisanne Venema de strijd aan tegen hun leeftijdsgenootjes. Zo wisten zij de dag te startten met 337 punten. Lisanne Venema vervolgens het onderdeel hordelopen nog op haar programma, een lastig onderdeel die zij met succes wist af te ronden. Maar haar grootste troef lag toch op de 1000 meter waar zij met 349 punten een grote bijdrage aan het team leverde. De zusjes Kreeft pakte de werponderdelen op zich. Hanna wist vooral met kogelstoten haar steentje bij te dragen. Een worp van 5,34 meter leverde haar 264 punten op. Haar zusje Eva zorgde voor 104 punten door de speer over de 10 meter te werpen. Julia Benjamins zorgde voor 490 punten, dit heeft ze vooral te danken aan een mooie sprong bij het onderdeel verspringen.

Ondanks de mooie prestaties van beide teams staat HAC’63 wel onderaan in beide klassementen, maar wellicht dat daar de komende wedstrijden verandering in kan komen.

Tekst Remco Bos