Diverse hardloopwedstrijden stonden deze week op het programma. Eerst dinsdag in eigen stad de Primera de Haan 4 mijl run en vrijdagavond de boulevardrun in Nieuweroord. Afgelopen zondag gingen meerdere atleten van HAC´63 van start in de Marathon van Rotterdam, waar ondanks de eerste warme omstandigheden dit jaar mooie tijden werden neergezet.

HAC’63 atleten Henry Rutgers en Ine Strijker wonnen de 4 mijl bij de Primerarun. Zij waren tevens de snelste Masters. Snelste seniore was bij de dames Tamara de Vries en bij de heren Maarten van Dijk. De 800 meter G-loop werd gewonnen door Jorian Seubers en Juliette van Brouwershoven, beide trainend bij HAC’63.

Vele atleten van HAC’63 gingen ook vrijdagavond weer van start in de boulevardloop. HAC’63 atleet Henry Rutgers was ook hier de snelste op de 4 mijl. Joyce Kats was de snelste dame. De jeugd van HAC’63 was goed vertegenwoordigd op deze boulevardloop. Milou Karssies en Ruben Eefting waren de snelsten op de 1800 meter. HAC’63 atlete Tess Kuhnen was het snelste meisje op de 1350 meter, terwijl Nora Lynn Otten en Demi Schonewille er op de 900 meter met de eerste prijs vandoor gingen. Ook bij de kleintjes werd er hard gelopen. Fabian Bruinenberg, won in eigen dorp de 450 meter bij de jongens, Anouk Slomp wist hem net voor te blijven en was het snelste meisje.

Als laatste test voor de marathon van Enschede, ging zaterdag Alwin Heijting van start in de Legio run in Grootegast. Hij finishte na 10 kilometer als eerste in een tijd van 32 minuten en 48 seconden.

Tekst: Antien van der Vegt
Foto: Remco Bos