Afgelopen weekend kwamen de atleten van HAC’63 weer in actie bij verschillende wedstrijden. Het hoogtepunt was het Nederlands Kampioenschap halve marathon wat werd gehouden bij de Venloop in Venlo. Erwin Akkerman liep naar de winst bij de mannen 40+ en is de nieuwe Nederlandse Kampioen op de halve marathon in deze categorie

Akkerman liep samen op met teamgenoot Jef Poelman uit Hoogeveen. Halverwege lag Poelman enkele seconden voor, maar de overige kilometers tot de finish trokken ze elkaar naar een goede eindtijd. Akkerman liep naar een snelle 1 uur 13 minuten en 16 seconden en met deze tijd was hij de snelste man in de categorie 40+. Hij bleef Ivo Meex van CIKO’66 uit Arnhem 4 seconden voor. Jef Poelman moest uiteindelijk 2 seconden toegeven op zijn teamgenoot en dit was goed voor een nieuwe persoonlijke besttijd en een 5e plaats bij de mannen 35+. Anja Bennink liep naar een 8e plaats bij de vrouwen 50+. Jan ten Cate startte in Venlo op de 10 kilometer en liep deze in 43 minuten en 31  seconden.

Een kleine delegatie HAC’63-atleten reisden een dag eerder af naar het Duitse Ibbenbüren voor de Klippenlauf. Tijdens deze wedstrijd over 24,7 kilometer wordt grotendeels door het bos gelopen en moeten de lopers 500 hoogtemeters overwinnen. Na 9 zware beklimmingen liep Erik Leusink naar een knappe 2e plaats. Aard van der Vinne werd eveneens 2e bij de mannen 45+. Clubgenoot Bert Karssies pakte de 3e prijs in dezelfde categorie.

Jan Bouwknegt liep zaterdag naar de winst op de 5 kilometer bij de Condensloop in Leeuwarden. Jan liep naar een snelle tijd van 16 minuten en 20 seconden en bleef de nummer twee maar liefst 47 seconden voor. De nog maar 15-jarige Wouter de Roo werd knap 4e in 17 minuten en 34 seconden.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Tamara de Vries