Apeldoorn/Hoogeveen – In Apeldoorn  is HAC’63-atleet Britt Roos tijdens de Nationale C/D indoorwedstrijden in de categorie eerstejaars meisjes junioren C nationaal kampioen op de 800 meter geworden. De nationale C/D wedstrijden gelden niet als een officieel NK maar het heeft wel het aanzien van een NK. Om die reden staat deze wedstrijd ook bekend als het officieuze NK.

Britt Roos liet al een tijdje zien dat ze in topvorm is en was daarom een van de favorieten op de 800 meter. Om die reden was de 13-jarige Ruiner atleet ook in de laatste serie ingedeeld. In deze laatste serie liep ze onder andere tegen haar grote concurrent Laura van Langen. Beide atletes hebben een persoonlijk record in de 2:16. Dat er geen nieuw persoonlijk record zou komen was van te voren te verwachten. Kampioenschapsraces staan namelijk niet bekend om de snelle tijden maar meer om de tactiek.

De tactiek van Britt was om niet aan kop te gaan lopen en Laura het werk te laten doen. Vervolgens zou ze pas in de laatste 300 meter over Laura heen gaan en doortrekken in de hoop op die manier het kampioenschap naar haar toe te trekken. Maar nog voordat de serie van Britt en Laura gestart was, kon dit plan al weer in de prullenbak. In de serie voor beide dames liep Eline Mast van AV NEA Volharding uit Purmerend namelijk een verrassend snelle tijd. Eline kwam namelijk in een tijd van 2:22,56 over de finish.

Doordat de factor tijd nu een belangrijker onderdeel van het kampioenschap zou worden, moest Britt met nog luttele seconde voor de start daarom haar strategie laten varen. Ze koos ervoor om daarom maar van start af aan op kop te gaan lopen.  Ondanks dat Laura qua persoonlijk record sneller zou moeten zijn dan Britt was er na 400 meter al een gat ontstaan tussen beide dames. Britt moest dus op eigen kracht de race tot een goed einde zien te brengen. Uiteindelijk kwam de HAC’63-atleet over de finish in een tijd van 2:22,40. Ze wist hiermee zestienhonderdste van een seconde voor de tijd van Eline Mast te blijven en mocht daardoor plaats nemen op de hoogste tree van het podium.

Britt was echter niet de enige atleet van HAC’63 aanwezig bij dit officieus kampioenschap. Maaike Geerling mocht namelijk namens HAC’63 het spits afbijten. ’s Ochtend vroeg nam de atleet uit Zuidwolde deel aan de 60 meter horden. Ze beloonde haar uitstekende race met een nieuw persoonlijk record. Maar met haar tijd van 10,30 kwam ze helaas net te kort om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Vervolgens moest Maaike nog tot het einde van de dag wachten om deel te kunnen nemen aan haar volgende onderdeel. Maaike was namelijk ook gekwalificeerd voor het onderdeel hoogspringen. Helaas bleek het lange wachten haar toch parten te hebben gespeeld. Het lukte haar net niet om over haar eigen persoonlijk record heen te springen en moest daarom genoegen nemen met een hoogte van 1.45 meter.