In het Cross Circuit Oost deden Hulzebos en Gruppen afgelopen zaterdag onder winterse omstandigheden goede zaken, door hun koppositie in dit circuit te verstevigen.

Holten- Door de sneeuw en invallende dooi was het parcours van de Holterbergcross zwaar en op sommige plaatsen glibberig. Om de cross door te laten gaan, was het parcours enigszins aangepast. Op de 10.6 kilometer moest Lamko Hulzebos zijn concurrent dan ook voor zich dulden, omdat hij na twee glijpartijen het verschil net niet meer dicht kon lopen. Voor Hulzebos werd zijn eerste wedstrijd in de categorie 50+ bekroond met een mooie tweede plek. Antien van der Vegt wilde met deze wedstrijd weer wat wedstrijdritme opdoen, en ondanks een voorzichtige race, werd zij derde. Op de 5.3 kilometer wist Jacelyn Gruppen deze derde wedstrijd in het crosscircuit wederom met overmacht te winnen. Gruppen ging deze wedstrijd niet helemaal voluit. Vanwege het gladde parcours durfde zij geen risico te nemen, bang voor een nieuwe enkelblessure.

Uitslagen

Schoonhoven

De recreatieplas bij Schoonhoven was afgelopen zondag het decor voor de Plato ambtenarencross. Menig HAC’63 atleet was actief bij deze goed georganiseerde cross als vrijwilliger. Atleet Johan Hulzebos veroverde na een spannende wedstrijd op de tien kilometer de tweede plaats, door bij het ingaan van de laatste ronde zijn concurrent op het strand in te halen. Voor Jeroen-Pieter van de Vliet was het zijn eerste wedstrijd weer na een rustperiode na de marathon van Amsterdam. Het was goed genoeg voor een derde plek bij de mannen senioren. Ook bij de jeugdcross gingen jonge HAC’63 atleten met prijzen naar huis. Ruben Eefting, Tess Kuhnen en Milan Linthorst werden eerste. Jade Schuitema, Tim van Es en Milou Karssies werden tweede.

Uitslagen

Zwolle – Klijndijk – Groningen

In de Zwolse Bosloop liet Kasper Bisschop zien de vorm weer terug gevonden te hebben. Hij werd overtuigend eerste op de 5 kilometer. Rob van de Graaf was op deze afstand de snelste in de categorie 40+ en gaat zich nu voorbereiden op de NK Indoor. In Klijndijk zegevierde Sander Kikkert met ruim anderhalve minuut voorsprong. Op het blubberige parcours in het Groninger Stadspark werd Erwin Akkerman tweede op de Zac Freudenbergcross.

Uitslagen Klijndijk

Uitslagen Zac Freudenbergcross