Naast de competitie voor junioren B werden er afgelopen weekend weer veel baanwedstrijden georganiseerd. Bij twee van deze wedstrijden waren een aantal atleten van HAC’63 actief. En hier werden veel succes behaald.

Wageningen Trackmeeting

Op de Wageningen Trackmeeting waren de atleten van HAC’63 weer succesvol. Zo was er een derde plaats voor Ephrem Been op de 5000 meter voor jongens junioren A. En was er een vijfde plaats voor Yohannes Wedzinga op de 800 meter voor junioren B. Ook Jorick Nijenhuis liep de 800 meter, hij liep deze bij de mannen senioren. Hij kwam niet verder dan een twaalfde plaats. Maar de beste prestatie op de 800 meter kwam van Britt Roos. Zij liep als junior C mee bij de junioren B. En liep zo als 13-jarige tegen atleten die soms wel vier jaar ouder zijn. En met haar tijd van 2:16,23 wist ze niet alleen de overwinning op haar naam te zetten, maar verbeterde ze ook het clubrecord. Er stonden niet alleen loopnummers op het programma, daarom was ook Charlene Okken te vinden op de deelnemerslijst. Zij wist met een stoot van 14,52 meter de hoogste trede van het podium veilig te stellen.

Heerenveen Classic

Job IJtsma kende was de enige deelnemer op de 3000 meter voor jongens junioren B. Het is dus ook niet verassend dat hij hier als winnaar over de finish kwam. Maar met zijn tijd van 9:32,40 was hij ook de oudere atleten te snel af. Zijn tijd was namelijk de tweede tijd overall. Het zelfde gelde ook voor Robin Prent. Ook zij was de enige in haar categorie en ook zij wist veel oudere atleten achter zich te laten. Haar prestatie was daarom ook de beste prestatie bij de vrouwen.

Patrick en Samantha Vondeling deden beide mee aan de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. Een stoot van 10,62 meter leverde Patrick een eerste plaats op bij het onderdeel kogelstoten. En Samantha kwam net twee centimeter te kort om de vijfde plaats bij de meisjes junioren C op het onderdeel discuswerpen te claimen.

Ook Maaike Geerling was actief bij de meisjes junioren C. Zij deed mee aan maar liefst vier onderdelen. En op drie van de vier onderdelen wist ze met een persoonlijk record huiswaarts te keren. Ook was er een derde plaats voor haar op de 300 meter horden, haar tijd van 49,24 was tevens een verbetering van het clubrecord. Haar beste notering behaalde ze op het onderdeel hoogspringen. Hier wist zij weer over de 1,55 meter te springen en wist zo haar eigen clubrecord te evenaren. Door deze hoogte te behalen wist ze dit onderdeel met een tweede plaats af te sluiten. Ook voor de jongste deelneemster namens HAC’63 was er succes op het onderdeel hoogspringen. Nina de Haes wist met een sprong van 1.35 meter de tweede plaats op haar naam te schrijven.

Tekst: Remco Bos
Foto: Wim Geerling