Zaterdag – Het weekend begon op zaterdag 8 december met de 19e editie van de boscrosstrailrun in Diever.
Er werd vroeg gestart, helaas was het weer erg slecht. Er kon gekozen worden uit de volgende afstanden: 10,5 km, halve marathon en de hele marathon. Alle afstanden werden vertegenwoordigd door HAC-dames atleten. Evelien Bouwknecht en Marjolein Roos liepen samen lekker door de modder de 10,5 km. Claudia van Tellingen werd knap derde op de halve marathon in een tijd van 1.53.10.  Wil-Inge Hulzebos kwam netjes 4 min later over de eindstreep en werd 5e. Ook dit weekend stond Miliou Lendfers weer op het podium. Op de marathon werd ze eerste bij de vrouwen in een tijd van 3.39.03. Volgende week gaat ze meedoen met een trailmarathon. In Nijverdal was het een sterk bezet veld. Tijdens deze Nijverdalsebergcross werd HAC atleet Aard van der Vinne knap 3e op de 10 km in een tijd 40.55.

Een grote groep HAC-ers zijn afgereisd naar Kraggenburg.

Dave Hulzebos kwam uit op de 2500M. In een spannende race werd hij sterk 2e in een tijd van 9.21. Op de 10 km (MSEN) waren er veel HAC-ers vertegenwoordigd. Het was een sterk deelnemersveld. Erik Leusink werd knap 3e in een tijd van 37.17. Harm Jan Martens was net te sterk voor Erwin Akkerman, ze werden 6e en 7e. Bij de mannen 40+ werd Henry Rutgers eerste met grote voorsprong op nummer 2. Hij kwam binnen in een tijd van 38.26.

 

Zondag – Door ziekte en blessures van een aantal HAC-ers gingen er maar drie atleten naar de Cees Clement cross in Sneek. Dit evenement is een open Fries kampioenschap veldlopen en is vernoemd naar Cees clement, oud-Nederlands kampioen op de 5 en 10 KM. Cees Clement was zelf aanwezig en mocht het startschot lossen, de prijzen uitreiken en hij kletste met de atleten.
Tim van Es en Wouter de Roo beiden Jongens C deden mee met de 2 KM. In de eerste ronde gleed Tim van Es uit in een bocht en liep daardoor een kleine achterstand op. Hij werd toch knap 5e in een tijd 8.04. Wouter de Roo liep sterk en nam de 2e ronde de koppositie. Deze liet hij niet meer los en werd knap eerste in een tijd van 7.45. Hij kan zich nu Drents-Fries kampioen noemen. Zijn vader, Gerko de Roo, kwam niet op het podium maar was tevreden met z’n tijd op de 10 km.

Tekst: Gerko de Roo
Foto: Gerko de Roo