afgelopen weekend waren er op een aantal plaatsen verschillende leden van HAC’63 actief. De verslagen van deze wedstrijd vind je hier.

Derde plaats voor Milou Lendfers in Nijeveense Bovenboerloop

Nijeveen – Voor de 31e keer vond afgelopen zaterdag de Nijeveense Bovenboerloop plaats. Meestal zijn er winterse omstandigheden voor de lopers op dit parcours over rustige asfaltwegen tussen de weilanden van de Nijeveense en Kolderveense Bovenboer. Ondanks dat het heerlijk zacht weer was om te lopen, was er op de kale stukken toch behoorlijk wat wind. Ook HAC’63 atlete Milou Lendfers, die het laatste stuk alleen in de wind kwam te lopen, vond dit zwaar. Toch kwam zij op de halve marathon als derde dame over de finish (tweede 35+). HAC’63 atleet Evert Jansen liep net geen PR, maar wel een mooie zesde plaats bij de senioren. Erwin Kip van HAC’63 werd zevende bij de mannen 40+.
Winst voor HAC’63 atlete Claudia van Tellingen in de Lageveldloop

Wierden – Perfecte crossomstandigheden waren het afgelopen zaterdag tijdens de tweede Lageveldloop van dit seizoen, lekker zacht weer en een nog niet te nat parcours. HAC’63 atlete Claudia van Tellingen voelt zich op deze zware parcoursen in haar element, zij kwam met twee minuten voorsprong als eerste dame over de finish. Haar man Tom, eveneens van HAC’63 werd tweede bij de mannen 35+.

Oud HAC’63-atlete Jacelyn Gruppen eerste Nederlandse in Montferlandrun

s-Heerenberg – De Montferlandrun met haar uitdagende klimmetjes wordt door de Nederlandse top gezien als één van mooiste wedstrijden van Nederland, met de start en finish in het pittoreske ’s-Heerenberg. De deelnemers lopen door het  heuvelachtige en bosrijke landschap van Montferland. Oud HAC’63 atlete Jacelyn Gruppen kwam afgelopen zondag in het sterke internationale deelnemersveld als eerste Nederlandse dame over de finish. Leon van der Lans, eveneens van HAC’63 wist zich ook goed staande te houden in het sterke veld en finishte bij de eerste twintig Nederlanders.

Tekst: Antien van der Vegt