De atleten van HAC’63 kwamen dit weekend weer volop in actie tijdens verschillende wedstrijden. In De Krim en in Dronten werden snelle tijden gelopen en meerdere podiumplaatsen behaald. Ook werden er podiumplaatsen behaald in Spijkenisse en Amsterdam.

Zaterdag werd het wedstrijdweekend afgetrapt met de Dorpsloop in De Krim. Op de kilometer bij de jeugd waren er ereplaatsen voor Niels en Jurgen Eefting. Zij werden respectievelijk 1e en 2e bij de jongens tot en met 8 jaar. Bij de meisjes was er een 3e plaats voor Lieke Vredeveld. Tess Kuhnen wist zowel de kilometer bij de meisjes tot en met 12 jaar als de 2,5 kilometer voor de oudere jeugd te winnen. Op de 2,5 kilometer bleef ze Marielle Lensen 2 seconden voor. Tim van Es won met overmacht de 2,5 kilometer. Hij bleef Ruben Eefting een ruime minuut voor. Voor Harron Dekker was er een mooie overwinning op de kilometer bij de G-loop. Op de 5 kilometer ontstond er een spannende strijd tussen William van Eeken en HAC’63-atleet Henry Rutgers. Rutgers verloor nipt, maar liep met 15.32 minuten wel een heel snelle tijd. Bij de dames ging de winst naar Robin Prent in 20.38 minuten. Joyce Kats werd 3e in 21.35 en zij finishte een seconde voor Cathy van Es-Bode die daarmee 2e werd bij de vrouwen 35+. Erik Leusink liep naar een snelle 32.18 minuten op de 10 kilometer en ging daarmee met de overwinning op de langste afstand aan de haal. Aard van der Vinne liep een tijd van 36.51 en was de 3e man 40+. Jannes Dolfing mocht na afloop de hoogste trede van het erepodium beklimmen. Hij werd 1e in de categorie mannen 50+, voor Simon Hooijer uit Noordscheschut. Jacqueline ten Brummelhuis liep eveneens naar een 2e plaats bij de vrouwen 40+.

Op zondag reisde een ander deel van de HAC’63-atleten af naar Dronten voor de Kerstloop. Ine Strijker liep naar een snelle 39.50 minuten op de 10 kilometer. Op de halve marathon werd Jacelyn Gruppen 3e in 1.15.31, daarmee was ze ook de snelste dame uit de Benelux. Claudia van Tellingen ging van start tijdens de marathon in Spijkenisse. Ze liep naar een mooie tijd van 3 uur 30 minuten en 11 seconden. Met deze tijd pakte ze de winst bij de vrouwen 40+. Iris Velting liep zondag naar een 2e plaats bij de Meisjes Junioren A bij de Boscross in Amsterdam. Dit was de tweede cross van het Nationaal Crosscircuit.

Tekst: Jacelyn Gruppen