Naast de locale Schoonhoven Cross, waren de leden van HAC ’63 natuurlijk ook aanwezig bij andere wedstrijden in de regio.

Theehuis Oosterbos Run, Klazienaveen

Er was zondag onder andere de Oosterbos Run in het nabijgelegen Klazienaveen. Startend vanaf en finished bij Theehuis De Groene Trambrug, konden de lopers voor en na tijd direct vocht en calorieen tot zich nemen. Natuurlijk werden die calorieen er even hard weer afgelopen. Bij de 5 kilometer liep Joyce Kats met 24:33 naar de overwinning bij de vrouwen junioren. Heidy Snijders kwam een kleine 2 minuten later over de streep, en werd runner up bij de vrouwen 45+. Ook Rolf de Gier liep sterk, met een eindtijd van 43:29 op de 10 kilometer. Hij greep hiermee net naast het podium en werd 4e bij de mannen 45+. Natuurlijk moet bij deze tijden ook nog het zware, deels onverharde, natte, en modderige parcours in rekening worden genomen. 

Zandenplas Loop, Nunspeet

Als men de naam “Rob van de Graaf” googled, krijgt men maar liefst 5.1 miljoen resultaten, en ik ben er zeker dat ongeveer 50% daarvan verwijst naar uitslagen.nl, en de Rob van de Graaf van HAC ’63. Hij is inmiddels een vaste prik in de samenvattingen van het weekend. Dit keer had hij zin om eens door de Veluwe te lopen. En dat deed hij natuurlijk niet zonder een prijs te pakken. Tijdens de Zandenplasloop van afgelopen zaterdag kwam hij in een sterk bezet deelnemersveld na 10 kilometer al na 37:04 over de streep, een strakke tijd in deze heuvelachtige en zanderige omgeving. Na tijd mocht hij de 3e prijs in de categorie heren 50+ in ontvangst nemen.

Tekst: Hylke Brus