Hollandscheveld – Het was een spannende dag voor de mannen van –de snelle rakkers-. Na jarenlang de VIOS cross te hebben georganiseerd was het tijd om iets nieuws te gaan doen. Dit werd de Schoonhovencross. Alle ingrediënten voor een mooie cross waren hier aanwezig. Strand, water, heuvels, gras stukken. De weersomstandigheden zorgden voor de rest, lekker veel regen in de week ervoor en op de ochtend zelf. Het was een mooifamilieloopfestijn. Ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen, broers en zussen.

In de categorie tot 6 jaar ging een mooie groep van start over een best zware ronde voor die leeftijd. Een enkeling vond dat mama ook wel een stukje mocht mee rennen. Ze hadden allemaal duidelijk erg veel plezier. Nadat iedereen de finish had gehaald mocht de jeugd van 6-11  twee rondes lopen. Hier al duidelijk meer kinderen die een echte wedstrijd liepen. Het was een spannende strijd tussen jongens en meisjes. De jeugd van HAC’63 liet hier in grote getale zien dat zij niet bang waren voor een pittig parcours. Er werd gestreden tot het eind en dat leverde podiumplaatsen op voor Jurgen Eefting, Isa Scholing, Naomi Hoorn, Reinout Venema, Tess Kuhnen, Meike Boer en Ruben Eefting

Daarna gingen er verschillende leeftijdsgroepen van start voor de 3 km. De ronde van de kinderen werd 2x gelopen maar er werd ook nog een langere lus gelopen. De onderlinge strijd tussen de verschillende leeftijdscategorieën was groot. Job IJtsma was ijzersterk en liep een solo wedstrijd van begin tot eind op kop. Een stukje daar achter liep ook Ephrem Been volledig alleen naar een mooie tweede plek overall. Daar achter lag het veld minder ver uit elkaar. De overige leden van het MiLa team liepen ook zeer goed. Ook de jongere jeugd en de oudere deelnemers lieten zich niet kennen op dit zware parcours. Er werden weer verschillende mooie podiumplekken gelopen.

Ook de G-lopers mochten daarna laten zien wat ze van het parcours vonden. Zij liepen de kleine ronde maar liefst 2 keer. Een grote groep deed mee en er werd zowel gestreden als genoten. Vooral het richeltje en het bruggetje waren voor de meeste deelnemers de grootste uitdaging.

Als klapstuk was er dan nog de 7,5 km wedstrijd. De kleine en grote ronde werden 3 keer gelopen. Zwaar afzien dus. Een enkeling, Jeroen Thalen vond de korte wedstrijd echter zo leuk dat hij ook aan de lange afstand mee deed. Het thema van deze lange cross was afzien en een mooie plek in de uitslag vergaren of afzien en genieten.  Zo waren en er dan ook leden van HAC’63 van voor- tot achterin het veld te vinden. Voor de mensen voorin het veld was het anders afzien dan voor de mensen verder achterin. In de laatste ronde kwam er namelijk nog een lelijk ijzige regenbui over. Echte bikkels dus.

Tekst: Claudia van Tellingen
Foto: Remco Bos