Op de derde zondag van november staat Nijmegen in het teken van de Zevenheuvelenloop. Dit jaarlijks terugkerende hardloopevenement over 15 kilometer werd dit jaar voor de 34e keer georganiseerd. Onder de meer dan dertigduizend deelnemers ging ook een grote groep HAC’63-atleten van start.

Na de start op de Groesbeekseweg kregen de lopers te maken met aantal flinke heuvels, onder andere op Zevenheuvelenweg met een stijgingspercentage van acht procent. Alwin Heijting passeerde als eerste HAC’63-atleet de finishlijn. Hij liep een goede wedstrijd en wist met een tijd van 49 minuten en 2 seconden ruim onder de 50-minutengrens te blijven.

Jacelyn Gruppen streed direct na het startschot mee om de podiumplaatsen bij de Nederlandse dames. De eerste dame was te sterk, maar na een paar keer van positie gewisseld te hebben met Irene van Lieshout wist Jacelyn weg te lopen op de laatste klim. En zo mocht ze na afloop als 2e Nederlandse plaats nemen op het podium. Met een tijd van 53 minuten en 19 seconden finishte ze eveneens op een knappe 10e plaats in het Internationale damesveld. Gruppen werd gevolgd door clubgenote Eline Glas. Het was voor haar de eerste keer dat ze een 15 kilometer in wedstrijdverband liep. Haar tijd van 56.51 minuten was dan ook erg goed en daarmee eindigde ze als 22e dame en 12e Nederlandse.

Lamko Hulzebos behoort bij de beste mannen in de 50-plus categorie. Hij kwam in Nijmegen net wat te kort voor een podiumplaats, maar mag met een tijd van 55.15 minuten tevreden zijn. Dit was goed voor een 7e plaats bij de mannen 50+. Rob van de Graaf werd in dezelfde categorie 11e in 56.29 minuten. Bert Karssies liep een sterke wedstrijd en noteerde een tijd van 57.12 minuten. Hij werd gevolgd door Rolf Koopman in 58.58, Jeroen Thalen in 59.35, Albert-Jan de Haan in 59.41, Frank Everts in 59.44 en Arjan Gruppen in 1 uur en 32 seconden. Ine Strijker noteerde een mooie top-5 klassering bij de dames 35+ met een tijd van 1 uur en 2 minuten. Antien van der Vegt en Milou Lendfers finishten kort achter elkaar in een tijd van 1 uur en 6 minuten en 1 uur en 7 minuten.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Fam. Gruppen