Het was een rustig week voor de leden van HAC’63 met wedstrijden in Diever en Borger. Bij beide wedstrijden wisten onze atleten podiumplaatsen te veroveren.

Diever – In de tweede dinsdag van de jaarlijkse serie zomerse Brinklopen in Diever zette HAC’63 atlete Ine Strijker afgelopen dinsdag het seizoensrecord op de 2,5 kilometer op haar naam in 9 minuten en 4 seconden. Naast snelste dame op deze voor haar relatief korte afstand bleef zij ook bijna alle heren voor. Dave Hulzebos was de snelste man op de vijf kilometer. Zijn tijd van 17.56 min. was net niet snel genoeg voor het seizoensrecord op deze afstand, maar hij bleef wel nummer twee Jannes Dolfing ruim voor (18.26). De tweede plaats op de tien kilometer was voor Jirtsin Beenhakker (45.23).

Borger – Zondag werd in Borger de Oostemoerrun georganiseerd. Op de 5 kilometer kwam HAC’63 atlete Laura Prins in actie en op de 10 kilometer kwamen Eline Glas en Alwin Heiiting van HAC’63  in actie. Er was een ronde van 5km uitgezet die voor een heel klein stukje verhard was en voor het grote deel onverhard. Vanaf de start gingen de lopers een schuin aflopende slechte klinkerlandweg af en na ongeveer 50 meter een zandpad op. Aangezien er flink wat regen was gevallen de afgelopen paar dagen was het een lekkere modderige bende. Alwin had geen enkele concurrentie van de overige heren en dat gold voor Eline ook. Die kwamen dan beide ook “lekker ontspannen” voorbij na de eerste ronde. Laura had helaas net de aansluiting gemist met de eerste dame op de 5 kilometer. Op het laatste stuk verhard liep ze er nog weer aardig naartoe maar het gat was net te groot en daardoor eindigde ze op de tweede plek met toch een mooie tijd. De overwinning voor Alwin en Eline was uiteindelijk ook geen verrassing meer. De prijsuitreiking liet lang op zich wachten en was enorm chaotisch. Uiteindelijk kwam iedereen toch nog op de juiste plek op het podium terecht.

Tekst: Antien van der Vegt en Claudia van Tellingen
Foto: Tom van Tellingen