Ruinen – Zondagmiddag 5 juni 2016 werd de Mooi Ruinen Run gehouden.
Voor deze wedstrijd waren een aantal atleten van het MILA HAC’63 team naar Ruinen afgereisd, Dave Hulzebos, Jorick Nijenhuis en Alwin Hoorn stonden net als trainer Jan ten Cate aan de start van de 5KM. Door de warme omstandigheden wisten zij dat het een zware wedstrijd zou gaan worden waar vooral de strijd met jezelf gestreden moest worden.

Om 14:30 klonk het startschot van de 5KM. Voor de 5KM werd 1 grote ronde afgelegd over een verhard parcours langs de molen van Ruinen richting het bezoekerscentrum waar een lus werd gemaakt om vervolgens weer terug te keren naar het dorp.

Eenmaal gestart werd duidelijk dat Dave zich goed voelde vandaag en ging er als een speer van door.
Achter Dave gingen Alwin en Jorick samen met enkele andere atleten mee in de harde start.
Na 500m liep het tempo iets terug en zocht iedereen zijn eigen tempo waardoor het groepje uit elkaar werd getrokken.

Op ongeveer 2KM kwamen de lopers in de brandende zon te lopen met daarbij een aardige tegenwind.
Een juiste beproeving of de benen goed genoeg waren om vandaag een goede tijd neer te zetten.
Door vervolgens na het maken van de lus terug te keren naar het dorp zat de tegenwind erop en kon de gaskraan opengedraaid worden met dezelfde wind nu in de rug.
Toch bleek dit verre van ideaal te zijn waardoor de atleten het al snel te warm kregen.

Eenmaal in het dorp aangekomen was het nog 400m tot aan de finish en kon alles eruit gegooid worden. Uiteindelijk werd Alwin 2e in de categorie Mannen senioren in een tijd van 16:48, wat voor deze omstandigheden een mooie tijd is.
Na Alwin kwam Dave als 3e binnen op een minuutje in 17:47, hij bleek achteraf niet de benen te hebben om richting zijn PR te komen maar was toch tevreden over het resultaat.
Jorick daarentegen kwam zeer tevreden over de finish in een tijd van 18:22 binnen wat een aantal tellen boven zijn tijd van afgelopen woensdag bij de Speeltuinloop (17:55) betekende.

Helaas bleek trainer Jan ten Cate aardig last van de warmte te hebben en kon hij niet aan zijn tijd van de Speeltuinloop van afgelopen woensdag komen. Hij finishte uiteindelijk in een tijd van 19:47 wat hem toch een mooie 2e plaats bij de Mannen 50+ op heeft geleverd.

Kortom, de Mooi Ruinen Run heeft ondanks de warme omstandigheden voor mooie prestaties en podiumplaatsen gezorgd voor de atleten van het MILA HAC’63 team.

Geschreven door: Alwin Hoorn