Tilburg- Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Warandeloop. Dit driedaagse internationaal hardloopevenement in Tilburg vindt ieder jaar in het vierde weekend van november plaats en kan ieder jaar op zo’n 5.000 deelnemers en 12.500 toeschouwers rekenen.

Er waren vele atleten van de atletiek vereniging van HAC’63 afgereisd naar Tilburg ieder met zijn eigen doel. Waaronder ook een aantal atleten van de MILA groep, Iris Velting, Job IJtsma, Jan Bouwknecht, Ephrim Been en Jorick Nijenhuis die getraind worden door Jan ten Cate.

De HAC’63 atlete Iris Velting stond aan de start van de 3,2km meisjes B en wilde een sterke wedstrijd lopen. ‘Want daar kom ik voor naar Tilburg’, vertelde Iris. Het was een sterk deelnemersveld en Iris kon naar een mooie positie voorin lopen. Ondanks dat Iris de laatste meters wat toe moest geven finishte ze sterk als 6e Nederlandse dame in 12:05.

Job IJtsma, traint sinds een half jaar bij de MILA groep en liep in de categorie Jongens B 4,3km en finishte als 16e in 14:39 en zag deze wedstrijd als een mooie ervaring. Jan Bouwknegt was een volle minuut sneller dan vorig jaar en finishte in 14:56.
Ephrem Been kwam niet goed weg bij de start en moest onderweg veel goed maken wat bij deze cross moeilijk is. Ephrem vond het een leuke ervaring met veel internationale deelnemers. Jorick Nijenhuis moest wennen bij de start omdat er na het startschot veel geduwd wordt. Jorick liep in de categorie Mannen korte cross 2,5km en was tevreden met zijn wedstrijd.

Jacelyn Gruppen uit Stuifzand maakte zich op de crossgala bij de vrouwen over een afstand van 8km. Met namen zoals Andrea Deelstra en Marcella Herzog wist Jacelyn dat het een zware strijd zal zijn. De eerste ronde werd Jacelyn wat weggeduwd en miste ze de aansluiting met een groepje voor zich. Op de rechte stukken herstelde ze goed en kon tijdens de laatste ronde aansluiten bij de groep. Met haar tijd van 29:43 werd Jacelyn 8e Nederlandse dame. Jacelyn: ‘De technische stukken waren minder goed en ik weet waar ik aan moet werken’.