Tijdens de laatste zondag van juni staat Coevorden in het teken van de Grachtenloop. Afgelopen zondag werd dit hardloopevenement alweer voor de 14e keer georganiseerd. Net als andere jaren stonden er weer een flink aantal HAC’63-atleten aan de startstreep van de verschillende afstanden. Uiteindelijk keerden zij met meerdere overwinningen en podiumplaatsen weer huiswaarts.

Iets na de middag werd de jeugd weggeschoten voor jeugdlopen over 1 en 2 kilometer. In de categorie jongens 8 en 9 jaar was het Mika Keizer uit Ruinerwold die de rest van zijn leeftijdsgenoten voorbleef. Hij liep de kilometer in 3 minuten en 38 seconden. Tess Kuhnen was één seconde sneller en liep daarmee onbedreigd naar de overwinning bij de meisjes. Clubgenote Isa Scholing volgde als 2e in 4 minuten en 17 seconden. Kike Velting liep de dubbele afstand bij de meisjes van 10 tot en met 12 jaar. Met een tijd van 7 minuten en 40 seconden bleef zij het tweede meisje bijna 50 seconden voor. Harron Dekker behaalde even daarvoor een mooie 3e plaats bij de G-loop.

Na de jeugdlopen was het tijd voor de 5 kilometer. Iris Velting liep daarbij naar de winst bij de dames in 18 minuten en 23 seconden. Bij de mannen ging de overwinning eveneens naar een HAC’63-atleet. Bastian Zandbergen won precies een week geleden ook al de Mooi Ruinen Run en was ook in Coevorden iedereen te snel af. Hij was een flink stuk sneller dan in Ruinen en wist met 15.43 minuten ruim onder de 16 minuten te blijven. Ook op de 10 kilometer bij de dames was het raak. Ine Strijker uit Ruinen pakte de winst op deze afstand in 39 minuten en 21 seconden. In de eindsprint bleef ze de tweede dame nipt voor. Een 2e plaats was er voor Cathy van Es-Bode in de categorie vrouwen 40+. Met haar tijd van 42 minuten en 58 seconden was ze twee minuten sneller dan haar laatst gelopen wedstrijd. Snelste HAC’63-atleet was Jannes Dolfing met een tijd van 36 minuten en 23 seconden. Dit was goed voor een 2e plaats bij de mannen 40+. Jeroen-Pieter van der Vliet werd 3e bij de mannen in 38.20 minuten. Gerrit Voortman kwam ruim een half minuut na van der Vliet over de finish en werd daarmee 2e in de categorie mannen 50+.

Tekst: Jacelyn Gruppen