Hoogeveen – Op zondagmiddag liepen veel hardlopers door de straten van Hoogeveen. Het leuke is dat de Cascaderun voor jong en oud en van beginner tot ervaren (wedstrijd)loper een geschikte loop is. 16 april 2023 stond daarom rood omcirkeld op de agenda van vele hardlopers. Een paar honderd lopers hadden zich middels de clinics speciaal voorbereid op hun 5 of 10 mijl.

Op zondag klonk maar liefst voor de vijftiende keer het startschot van dit spectaculaire loopevenement. Dit jaar is de Hoogeveense Atletiek Club benaderd om clinics te geven voorafgaand aan de Cascaderun. Dit in samenwerking met Hoogeveen, met als doel de mensen aan het bewegen te krijgen én vitaal te houden. De deelname was gratis. Bij aanvang startten zo’n 220 deelnemers aan dit traject. Helaas nam het deelnemersaantal wel af gedurende het traject.

De trainingen werden gegeven op de atletiekbaan in Hoogeveen. Enthousiaste trainers stonden in weer en wind klaar om de deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden. Er was sprake van differentiatie in niveau, want de groepen waren verdeeld in beginnende en gevorderde lopers. Uniek was dat er een drietal trainingen een coach kwam voor het verzorgen van krachttraining, want hardlopen gaat niet alleen maar om de conditie. Diegene die de clinics hebben afgerond waren zeer enthousiast. Ze stonden met veel vertrouwen aan de start van de Cascaderun. De trainers waren erg gedreven. Binnenkort gaat de organisatie alles nog evalueren.

Naast de clinics konden de lopers ook regelmatig deelnemen aan een testloop. Deze werden door de organisatie van de Cascaderun gehouden op meerdere zondagochtenden. Men kon zelf een tijd en afstand kiezen. De hazen zorgden dan voor het juiste tempo per loopgroep. Dit alles om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden. Door de kennis van de trainers en de gezelligheid van het samen hardlopen, hebben vele lopers zich dit jaar dus optimaal voorbereid voor hun eigen 5 of 10 mijl. Hopelijk zijn alle doelen behaald! Zo niet, dan nog een jaar de tijd om je voor te bereiden op de Cascaderun. Of kies al eerder voor een ander loopdoel! Hopelijk blijven zoveel mogelijk lopers gedreven om deze mooie sport te blijven beoefenen!

Foto met toestemming  Tekst: Laura Prins