Traditiegetrouw vonden er op oudejaarsdag diverse loopjes plaats. Op de laatste dag van het jaar vindt de bekende Sylvestercross in Soest plaats, maar ook in de regio kon er op diverse plaatsen gelopen worden.
Soest – Voor twee jeugdatleten van HAC’63 stond deze sterk bezette cross op het programma. Milou Karssies ging als eerste van start voor 2000 meter en werd knap tiende tussen de snelste meisjes junioren van Nederland. Wouter de Roo liep eveneens 2000 meter en werd na een prima wedstrijd in het snelle deelnemersveld veertiende. Op de langere afstand gingen HAC’63 atleten Job IJtsma en Iris Velting van start. Job werd elfde, Iris liep een sterke wedstrijd en keerde met een bronzen plek huiswaarts.

Nieuw-Dordrecht -Voor de 47e keer klonk het startschot op sportpark Bloemendaal. HAC’63 atleet Alwin Heijting – in 2017 ook al de snelste – kwam na 7200 meter als eerste binnen met een voorsprong van ruim een minuut. Ine Strijker van HAC’63 was met ruim twee minuten voorsprong de snelste dame op deze lange cross.

Tekst: Antien van der Vegt
Foto: Wouter de Roo