Stadskanaal/Apeldoon – terwijl in Hoogeveen de 3e editie van de Bentincksparkrun werd gelopen, waren een aantal technische atleten afgereisd naar het Groningse Stadskanaal. Daar organiseerde AV Jahn II de jaarlijkse indoorwedstrijd.  In diverse categorien probeerde de jeugd van HAC’63 zich van zijn beste kant te laten zien. Een week eerder was het de beurt aan Britt Roos in Apeldoorn, waar zij op de 1500 meter een zeer nette prestatie leverde.

Tijn Kohl deed bijvoorbeeld mee aan de meerkamp bij de jongens pupillen B. Hij moest strijden tegen 19 leeftijdsgenootjes en wist daarbij uiteindelijk als dertiende in het klassement te worden. Hij kan vooral terugkijken op een geslaagde hoogspringwedstrijd, waar hij bijna over de meter wist te springen.  In de zelfde leeftijdsgroep, maar dan bij de meisjes, verscheen Daphne Veuger aan de start. Ook zij had met twintig deelnemers aan concurrentie geen gebrek. Met een elfde plaats viel ze net buiten de top tien. Maar het scheelde echt niets of ze had de negende plaats in handen. Veruit de meeste punten wist Daphne te scoren op de 40 meter sprint, die zij in een tijd van 7,58 seconden aflegde.

Suzanne Veuger deed een categorie hoger mee, bij de meisjes pupillen A. Zij eindigde op een eenentwintigste plek, maar ook zij kan terugkijken op een goede dag. De kracht van Suzanne lag zondag voornamelijk op het onderdeel kogelstoten waar ze met 4,69 meter zeker 320 punten wist te pakken. Lorens Reumer was iets dichter bij het podium. Een mooie vijfde plaats is zeker iets om trots op te zijn. Op de 60 meter sprint wist hij zelfs de tweede tijd te pakken.

Ook bij de junioren verschenen diverse atleten van HAC’63 aan de start. Tim ten Kate wist de elfde plaats op zijn naam te zetten bij de D junioren op de sprint meerkamp. De 60 meter sprint kwam er zelf een foto finish aan te pas. Nina de Haes verscheen ook aan de start van deze sprint tweekamp, maar dan bij de meisjes junioren  en wist hier als zevende te eindigen. Ook zij had een fotofinish nodig om het klassement te kunnen bepalen. Naast de meerkamp verscheen zij ook bij het onderdeel Hoogspringen waar zij met 1.35 meter als derde is geëindigd.

Bij de Junioren B wist Bart Koster deze hoogte te evenaren, maar hij eindigde daarmee op een vijfde plek. Evenals Tim en Nina liep ook Bart de sprint tweekamp. Deze sloot hij af met een zevende plek overall. Voor Rasmillea Latulola was er iets meer succes op de sprint tweekamp, zij wist hier de derde plaats op haar naam te zetten. Zij had echter vol ingezet op het onderdeel kogelstoten waar ze op een vierde plaats eindigde met 9,95 meter. Een mooie prestatie en de volgende keer gaat ze zeker de 10 meter passeren.

Rico Kleine en Sander Baas streden samen in het klassement van de A-junioren. Rico wist de tweestrijd in zijn voordeel te beslissen door op de sprint tweekamp een derde plaats te claimen. Met een sprong van 1,70 meter wist hij tevens een tweede plaats bij het hoogspringen op zijn naam te zetten en ook bij het kogelstoten wist hij Sander Baas voor te blijven. Sander heeft uiteraard ook goed gepresteerd met een derde plaats bij het kogelstoten en een vierde plaats bij het sprinten en een vierde plaats op het hoogspringen, maar moest zondag toch even zijn meerdere erkennen in Rico.

Een week eerder liep Britt Roos overigens in Apeldoorn de 1500 meter bij de meisjes junioren B. Zij wist in de indoorhal in Apeldoorn als eerste de finish te passeren in een geweldige tijd van 4,35,75. Ze liet daarbij haar concurenten ver achter haar en pakte tevens een nieuw evenement record. het is daarmee ook niet vreemd dat ze hier automatisch het clubrecord heeft weten te verbreken.

Tekst: Remco Bos