De atleten van HAC’63 gingen ondanks de wind van afgelopen zaterdag massaal van start bij diverse lopen in de regio. In Ruinerwold werd voor de 9e keer de Kroegloop georganiseerd, waarbij er over een lengte van 9 kilometer van Ruinerwold naar Ruinen gelopen wordt. In Emmen werd de Lenteloop gehouden, waar gekozen kon worden uit de 5 en 10 kilometer en wedstrijden voor de jeugd.

Ruinerwold / Ruinen – Het hele parcours hadden de atleten de straffe wind tegen, maar toch stonden er veel atleten van HAC’63 aan de start. HAC’63 atleten Erik Leusink, Kasper Bisschop en Lamko en Dave Hulzebos probeerden samen een groepje te vormen, maar al snel maakte Erik Leusink zich los uit de groep. Het werd een zware race voor de snelle atleet uit de Punthorst, die ruim als eerste in Ruinen wist te finishen. Daarna werd er gestreden om de tweede plek, waarbij Kasper Bisschop uit Staphorst de sterkste bleek. Hij werd op de voet gevolgd door plaatsgenoot Andre Brakke en Zuidwoldiger Dave Hulzebos, die ditmaal voor vader Lamko over de streep kwam. Het leverde Lamko wel de eerste plaats op in de categorie 50+. Jerome Corba en Evert Jansen van HAC’63 gingen samen van start, alleen moest Evert Jerome in het laatste deel van de wedstrijd toch laten gaan. Jerome werd eerste in de categorie 40+. De strijd bij de dames was een stuk minder spannend. Ine Strijker, lopend naar haar woonplaats, pakte vanaf de eerste meters de koppositie en gaf deze -aangemoedigd door het thuispubliek- ook niet meer uit handen.  HAC’63 atleet Jannes Dolfing, probeerde Ine zoveel mogelijk uit de wind te houden, maar werd met zijn tijd nog tweede in de categorie 40+. HAC’63 atletes Tamara de Vries en Ilona Stille werden respectievelijk tweede en derde. De tweede plaats bij de dames 40+ was voor Antien van der Vegt. Ook een tweede plaats voor Henriette Hooge, in de categorie 50+.

Emmen – De lenteloop in Emmen was de laatste wedstrijd in het loopcircuit van de Sperwers en een thuiswedstrijd voor de bij HAC’63 trainende atleten Alwin Heijting en Eline Glas. De eerste vier kilometer hadden de atleten wind tegen, daarna wisselden zij- en meewind elkaar af. Ook hier maakte de wind het een zware wedstrijd. Alwin Heijting, liep ondanks zijn solorace en de zware omstandigheden een ontspannen wedstrijd en kwam met ruim drie minuten voorsprong over de streep. Eline Glas kon gelukkig in een groepje mannen mee lopen. Ondanks een lichte knieblessure wist ze met gemak de wedstrijd te winnen. In hetzelfde groepje liep ook Bert Karssies van HAC’63. Hij stond dit keer met een vierde plaats net naast het podium. De derde plaats bij de dames was voor Laura Prins. Bij HAC’63 atleet Albert-Jan de Haan begint de vorm weer terug te keren. Hij werd hier tweede op de vijf kilometer.  De junioren meisjes van HAC’63, Kike Velting en Milou Karssies wisten beiden in hun categorie de 2 kilometer te winnen.

Tekst: Jacelyn Gruppen en Antien van der Vegt