Heerenveen – Afgelopen weekend werd in Heerenveen weer gestreden in de topsporthal van Sportstad Heerenveen. In bijna iedere categorie was HAC’63 vertegenwoordigd door enthousiaste atleten en zij leverde prima prestaties. 

In de jongste categorie, de mini pupillen, streden Joëlle Otten en Jurgen Eefting om de podiumplaatsen. Joëlle wist bij de meisjes met de eerste plaats aan de haal te gaan. Zij wist op de driekamp alle onderdelen te winnen en was daardoor de terechte winnares. Vooral haar prestatie op het onderdeel hoogspringen viel op. Hier wist de zes-jarige atlete namelijk een hoogte van 0,95 centimeter te behalen, daarmee verbrak ze het clubrecord met maar liefst 15 centimeter. Een uitzonderlijk record dat niet snel geëvenaard zal worden. Bij de jongens wist ook Jurgen Eefting het podium te behalen. Jurgen keerde huiswaarts met het brons hangend om zijn nek. Dit had hij onder andere te danken aan een uitstekende prestatie op het onderdeel sprint en een nieuw persoonlijk record op het onderdeel balstoten.

Bij de pupillen C waren er helaas geen podiumplaatsen. Daphne Veuger wist de vijfde plaats op haar naam te zetten en Niels Eefting eindigde op een zesde plaats. Daphne wist met het onderdeel hoogspringen wel op een derde plaats te eindigen met een sprong van 85 centimeter. Dit was dus echter helaas niet genoeg voor een hogere klassering. Voor Niels was de concurrentie net wat sterker, maar ook hij kan terugkijken op een geslaagde dag met onder andere een nieuw persoonlijk record op het onderdeel balstoten.

Ook de pupillen B wisten niet op het podium te eindigen, maar ook hier werden mooie prestaties geleverd. Zo was er voor Nora-Lynn Otten een elfde plaats te bemachtigen. In een deelnemersveld met twintig atleten is dat een mooie plaats. Zeker gezien het haar eerste indoor wedstrijd was. Net als haar zusje wist zij goed te presteren op het onderdeel hoogspringen. Ze wist de meter te bereiken, maar miste op een haar na de 1,05 meter. Ook voor Wes Jones zat er niet meer in dan een plaats in de middenmoot. Van de eveneens twintig deelnemers wist hij de tiende plaats op te eisen. Hij wist vooral het verschil te maken op het onderdeel kogelstoten.

Bij de A pupillen was de strijd nog heviger. Lorens Reumer was de enige deelnemer namens HAC’63 bij de A eerstejaars. Van de vijfentwintig deelnemers eindigde hij als zesde. Dit had hij mede te danken aan een uitstekende sprint. Hier kwam hij met een tijd van 9,59 over de finish van de 60 meter. Er was maar één atleet sneller dan hem op dit onderdeel.  Ook bij de tweede jaars A pupillen was de strijd hevig. Tess Kuhnen eindigde hier op een twaalfde plaats. Haar beste prestatie leverde ze op het onderdeel hoogspringen door over de 1,15 meter te springen. Bijna evenaarde ze haar persoonlijk record, maar dat zat er helaas net niet in. Ruben Eefting werd bij de jongens zevende, Tim ten Cate werd twaalfde, Micah Djababoe vijftiende en Roan Jones eindigde als zeventiende. Alle vier jongens wisten vooral bij het sprinten indruk te maken. Helaas kregen Tim, Micah en Roan  te maken met een valse start in hun serie. Ze waren namelijk uitstekend uit de startblokken gekomen en hadden een mooie sprint ingezet. Hierdoor ging er toch was energie en concentratie verloren. In de tweede poging waren ze alsnog goed vertrokken, maar toch net iets minder goed.

In de middag kregen de junioren de kans om hun kunsten te vertonen. Nina de Haes wist hier op het onderdeel hoogspringen de tweede plaats op haar naam te zetten. Toch was ze enigzins teleurgesteld met haar resultaat. Met een persoonlijk record van 1,45 meter vond ze 1,35 meter wat aan de lage kant. Julian Hogenkamp wist het onderdeel kogelstoten te winnen. Met 9,45 meter wist hij de concurrentie ruim te verslaan. Sander Baas keerde huiswaarts met twee bronzen plakken. Hij werd derde op de sprint tweekamp en derde op het onderdeel kogelstoten.

Tekst: Remco Bos
Foto: Remco Bos