Naast het NK Halve Marathon en de Viaductenloop werden er ook op andere plaatsen in Nederland gelopen door leden van HAC’63. En ook hier werden successen gevierd.

Haaksbergen Engelse mijlen loop
Haaksbergen -Vele lopen dit weekend hielden Britse maten aan. Zo ook die in Haaksbergen;  wederom een wedstrijd van 5 Engelse mijlen. Maarten van Dijk wist hier wel raad  mee, en vloog de Achterhoekers voorbij. Hij dook net onder de 27 minuten, en stelde  zo de eerste plek veilig.

Anner Boscross
Annen – Men liep van het historische Noord Drentse dorp naar de bossen, en weer terug. Na  5 kilometer en ruim 18 minuten was Ine Strijker de eerste vrouw die weer terug was.  Bij de mannen was HAC’63 door Reinier de Boer (tweede, 18:23) en Nick Kerkhof (vierde, 19:51) vertegenwoordigd. Ook liet de talentvolle jeugdafdeling van HAC’63 van zich  horen; Lieke Snoeken snelde met 2:48 over 700 meter naar een mooie vierde plek bij de meiden. Daar gaan we in de toekomst nog veel van horen.

Monninkenloop
Schiermonnikoog – Alice Balde waagde de oversteek over het grote nat van de Waddenzee, om zich in de kleinste gemeente van Nederland te doen gelden. na 10 Engelse mijlen door de  duinen en beschermde natuur kwam zij als elfde vrouw na 1:27:03 over de eindstreep.

Tekst: Hylke Brus