Dinsdag vriendjes- en vriendinnetjestraining

Afgelopen dinsdag was onder leiding van Alida en Evelyn een vriendje- en vriendinnetjestraining georganiseerd. Iedereen mocht iemand meenemen. Zo konden de atleten eindelijk eens laten zien waar ze elke dinsdag naar toe gaan en konden ze laten zien wat atletiek nu eigenlijk is. Er is begonnen met een gezamenlijke warming-up met aansluitend een 100m tegen elkaar. Natuurlijk was er een starter uitgenodigd, Jozina. Bij de finish stonden twee vaders die de tijd klokten. We weten natuurlijk wel dat atleten kunnen rennen,  maar de VB-atleten hebben HEEL hard gelopen. Voor het volgende onderdeel gingen de atleten van Alida  de 600m doen en de atleten van Evelyn verspringen en kogelstoten. Toen dat allemaal was afgerond is er tenslotte  samen nog een estafette gelopen. Het was een heel geslaagde training en ook de vriendjes en vriendinnetjes vonden het erg leuk!

Zaterdag spelletjesmorgen op Schoonhoven

Zaterdag 3 juni stond er een spelletjesmorgen gepland op Schoonhoven. De opkomst was niet heel groot, maar toch was er een leuk groepje bij elkaar. Sinds dit seizoen is er een commissie die allerlei leuke dingen organiseert voor de VB-atleten. Alida en Evelyn hoefden niets te regelen, want Jozina, Miny en Riannette hadden het voortreffelijk voorbereid. Ze hadden overal aan gedacht. Leuke spelletjes, eten en drinken, alles was  super voor elkaar.  Gestart werd met een warming-up onder leiding van Alida. terwijl Jozina ondertussen het eerste spel klaar zette. Een leuk parcours die de atleten op tijd moesten afronden. De groep van Alida streed tegen de groep van Evelyn. Daarna  was het tijd voor ranja, koffie en thee en heerlijke kruidkoek gebakken door Miny. Wat een verwennerij!

Na deze pauze was het tijd voor een nieuw spel: een estafette waarbij  balletjes in een beker moesten worden verplaatst van de ene emmer naar de andere emmer. Vervolgens nog touwtrekken en een andere estafette. Wat was iedereen fanatiek.  Aan het eind kon iedereen bijkomen met heerlijk fruit. een geslaagde ochtend!

Tekst en foto’s: Evelyn Bouwknegt