Het Competitieseizoen is in volle gang en ten opzichte van de vorige update zijn er weer twee teams in actie gekomen. Hierdoor hebben alle teams van HAC’63 nog een wedstrijd te gaan.  In dit verslag richten we ons daarom op de prestaties van de vrouwen senioren en de meiden onder 20 en kijken we vooruit naar de laatste wedstrijden.

Dames HAC’63 houden stand en blijven hopen op promotie

Met een 5e plaats op de landelijke ranglijst kenden het vrouwen van team een goede start in de competitie. De ambitie om te promoveren naar de tweede divisie werd daardoor extra onderstreept. Heel vanzelfsprekend is deze superstart uiteraard ook niet, de dames hebben hiervoor echt een topprestatie moeten leveren en om aansluiting bij de top 12 te blijven houden, en daarmee recht te houden op een plekje bij de promotiewedstrijd moet het team bestaande uit: Marielle Lensen, Samantha Vondeling, Nina de Haes, Rebecca Leune, Lillian Lensen, Iris Mulder en Julia Benjamins ook in de tweede wedstijd weer een topprestatie leveren.

DAV Kronos werd met 6836 punten de winnaar in de wedstrijd. HAC’63 zat met 6648 punten niet zo heel ver van Kronos vandaan, maar moest wel wat inleveren in de landelijke ranking. Bij de andere wedstrijden in de derde divisie waren er namelijk een aantal ploegen die ruim boven de 7000 punten wisten te scoren. Met de 6648 punten uit de tweede wedstrijd zakken de dames naar een negende plek en blijven daardoor meestrijden voor een plekje in de promotiewedstrijd. HAC’63 mag blijven hopen op een promotiefeestje als ook de derde wedstrijd met goed resultaat word afgesloten. De voorsprong op de huidige nummer 13 bedraagt 851 punten. Dat is een voorsprong die in eerste instantie voldoende lijkt te zijn, maar waarbij je je nog echt niet veilig kan wanen. Een diskwalificatie bij bijvoorbeeld het onderdeel estafette kan die voorsprong maar zo als sneeuw voor de zon doen laten verdwijnen. Maar de uitstekende prestaties en vorm van onder andere Marielle Lensen, Rebecca Leune en Nina de Haes bieden zeker hoop en mogelijkheden voor de derde en laatste wedstrijd die op 2 juli in Emmen zal plaats vinden.

Vrouwen onder 20

Ook de vrouwen onder 20 kenden een goede start van het seizoen. Met een 35ste plaats op de landelijke ranking waren zij echter wel ver van deelname aan een eventuele finale verwijderd. Op zich zouden de dames nog wel wat plekjes kunnen stijgen, maar helaas was het team voor de tweede wedstrijd niet compleet. Hierdoor kon de ploeg bestaande uit; Lisanne Venema, Nina de Haes, Lillian Lensen, Danique Vredeveld, Julia Benjamins, Marielle Lensen en Maite Otten bijvoorbeeld niet deelnemen aan de estafette en lieten daardoor kostbare punten liggen. Toch kunnen de meiden weer terugkijken op een goede wedstrijd met mooie prestaties. Maar liefst 8 persoonlijke records werden verbroken en op de meeste onderdelen waar HAC’63 aan deelnam deden ze ook goed mee.

De meiden zijn echter wel gezakt op de landelijke ranking en maken geen kans meer op een finaleplaats. Hoewel dat jammer is, is het geen ramp. Een finaleplaats was nooit een doel op zich geweest. Hierdoor kunnen de meiden ook vrij de derde wedstrijd op 11 juni in gaan.

Junioren C en D

Op 17 juni zal de laatste wedstrijden plaats vinden in de C en D competitie. Hier maken de jongens junioren C nog kans op een plek in de finale. Om die finaleplek veilig te stellen moeten zij bij de beste 48 ploegen behoren. Op dit moment bezetten zij de 58ste plek. De achterstand op de nummer 48 is slechts 226 punten. Dus de kansen zullen er zeker zijn, maar ze hebben het niet geheel in eigen hand. Ondanks de kleine achterstand zullen ook andere ploegen die laatste wedstrijd proberen om een finaleplaats veilig te stellen. De andere juniorenteams hebben een te grote achterstand en zullen de laatste wedstrijd vooral voor kunnen gebruiken om hun eigen prestaties te verbeteren.

Mannen Masters

Net als de vrouwen onder 20, zullen de mannen masters op 11 juni aantreden voor hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Ook de mannen strijden niet meer voor een plek voor een finale en zullen de laatste wedstrijd vooral aangrijpen voor verbetering van eigen prestaties.

Tekst: Remco Bos