Wageningen – Afgelopen vrijdag hebben een vijftal atleten van HAC’63 de reis naar Wageningen ondernomen om daar deel te nemen aan de derde Wageningen Trackmeeting. Al deze atleten wisten binnen de top vijf van hun categorie te eindigen! Een mooie prestatie dus.

We beginnen bij de jongste atleet namens HAC’63, Britt Roos. Zij liep als meisje C mee met de meiden junioren B op de 1500 meter. De 1500 meter is een mooi onderdeel waarbij veel tactiek komt kijken. Een mooie kans dus voor Britt om ervaring op te doen.  De 1500 meter werd ingedeeld op prestaties. Dus jongens en meiden liepen door elkaar, en ook alle categorieën konden tegen elkaar lopen.  Britt werd ingedeeld in serie 4, een ”langzamere” serie met voornamelijk junioren meisjes. Maar langzaam ging het zeker niet. Britt finishde namelijk als zevende in een tijd van 4:45,14. Hiermee leek ze te hebben geprofiteerd van de lopers voor haar die een mooi tempo liepen. Het betekende tevens dat Britt het clubrecord van Puck de Gier(4:58.28) uit de boeken liep.

Ook Job IJtsma liep de 1500 meter. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf hij aan dat zijn doel 4:10 zou zijn. Daarmee zou hij het clubrecord van Jan Bouwknegt over kunnen nemen. Job werd ingedeeld in serie twee en moest het daarin opnemen tegen alleen maar mannelijke atleten, voornamelijk allemaal junioren. Een krachtmeting dus met allemaal atleten die ongeveer even oud zijn. Van concurrentie had Job eigenlijk geen last in deze race. De nummer één, uit Leiden, liep een sterke race en was moeilijk bij te houden voor Job. Maar ook de atleet uit Hoogeveen liep een ijzersterke race. Job finishde namelijk als tweede in zijn serie in een tijd van 4:10,93. Daarmee heeft hij zijn doel, die hij vooraf aan de wedstrijd al uitspraak, mooi behaald. Hij werd daarmee tevens derde binnen zijn categorie.

Dan komen we aan de bij de 5000 meter. Hier kwam een drietal atleten van HAC’63 in actie. Namelijk; Jan Bouwknegt, Ephrem Been en Erik Leusink. Jan en Erik mochten in de snelste serie van start gaan en Ephrem mocht starten in serie twee. Eerder dit jaar wist Ephrem op deze zelfde baan het clubrecord op zijn naam te zetten. Maar deze keer kwam hij niet in de buurt van zijn eigen clubrecord. Hij finishde uiteindelijk als tiende in zijn serie met een tijd van 17:24,03.  Jan Bouwknegt en Erik Leusink moesten het opnemen tegen de snellere atleten van de avond. Voor Erik is dat niets nieuws aangezien hij dit met enige regelmaat al doet. Voor Jan daarentegen is het wat minder standaard. En na een goede start bleek het veld al snel iets te sterk te zijn voor Jan. Hij kwam uiteindelijk als laatste over de finish. Maar hij kan wel trots zijn op zijn mooie tijd van 16:29,89. Een tijd waarmee hij ook derde werd bij de jongens junioren B. Erik Leusink liep in de zelfde race voorin het deelnemersveld met onder andere atleten uit Noorwegen en België. Met zijn eindtijd zal hij misschien iets minder tevreden zijn, maar Erik kwam uiteindelijk als vierde over de finish in een tijd van 15:16,30. De nummer één finishde ruim 20 seconden voor Erik in 14:55,04, een tijd waar Erik zich normaal gesproken ook op richt. Maar het is natuurlijk niet elke wedstrijd raak en met 15:16,30 heeft Erik nog steeds een mooie tijd gelopen

Tekst: Remco Bos