In juni van dit jaar kondigde we al aan dat er op 15 oktober de Bork Stuifzandrun gelopen zal worden. Naarmate de wedstrijd dichterbij komt willen wij jullie meer prijsgeven over de wedstrijd.
Jacqueline ten Brummelhuis heeft namelijk een mooi parcours uitgezet voor de eerste editie van de Bork Stuifzandrun. De start van de wedstrijd zal plaatsvinden bij het Dorpshuis van Stuifzand. Hier zal tevens de finish plaats vinden. Het parcours is vijf kilometer lang en doet ook het buurtschap Siberië aan. Het is een ronde waarin veel natuur te zien is, een mooie loop dus voor mensen die er van houden om ook tijdens de wedstrijd te genieten van de omgeving.

Hier volgt een kleine impressie: ( onderaan  het bericht is een kaart van de volledige route)

na de start in het centrum van Stuifzand buigt het parcours af naar de Brandligtsdijk, een mooi dijkje met eiken.

Vervolgens komt het parcours uit op de Pesserdijk. Hier gaat het parcours linksaf en blijf je in een mooie omgeving lopen. De Pesserdijk wordt namelijk gekenmerkt door zijn bosrijke omgeving, de vele slootjes en natuurlijk ook de weilanden

Op den duur komt het parcours uit bij de volgende kruising. Hier gaan we weer naar links en komen zodoende uit op Siberië. Ook hier kan je goed van de omgeving genieten. Er zijn mooie open vlaktes, waar je misschien wel wat last kan krijgen van de wind, maar waar je wel mooi zicht hebt op de omgeving.

In Siberië zal ook een waterpost komen te staan.  Na de waterpost volgt er weer een afslag naar links en volg je Siberie totdat het overgaat in Zwartschaap.  Hier komt dus ook vervolgens weer een afslag naar links ( waardoor je dus een rondje loopt) en kom je weer uit op de weg richting de finish.

Tekst: Remco Bos
Foto’s: Jacqueline ten Brummelhuis