De vakantie is in volle gang, de meeste atleten van HAC’63 bevinden zich nu ergens op een mooi vakantieadres. Als je de foto’s op Facebook en Instagram voorbij ziet komen, zitten daar hele mooie locaties tussen. Menig atleet kan het daarom ook niet laten om daar dan ook een rondje te gaan hardlopen. Op Instagram plaatst bijvoorbeeld Gerrit Voortman mooie hardloopfoto’s die het bekijken zeker waard zijn.

Maar er werd natuurlijk ook nog natuurlijk in wedstrijdverband gelopen.

Losser – Je kent Losser misschien van de bekende Johma reclames. Maar er is meer dan alleen salade in Losser want voor de 52e keer werd de Losserloop georganiseerd. Over een volledig verharde ronde van 5km door het dorp en daarna een prachtige route langs bossen, beken en graslandjes liep Claudia van Tellingen voor de 1e keer mee aan deze loop. De te lopen afstand was 10km en dat betekende dus twee keer dezelfde ronde, en dat was zeker geen straf want het was een mooie ronde. Ook het goede weer zorgde voor een aangename wedstrijd welke werd beloond met een prachtige 2e plek bij de dames algemeen.

Mergozzo (Italië) – In het Italiaanse Mergozzo hebben Gerrit Voortman, Erwin Akkerman en Tamara de Vries mee gedaan aan de ECO River Run. De naam van deze wedstrijd doet al vermoeden dat de race langs een rivier loopt, en dat klopt! Over het acht kilometer lange parcours wist Gerrit in een tijd van 27.52 als vijfde overal over de finish te komen. Ook voor Tamara de Vries was er een vijfde plaats. Zij kwam als vijfde dame over de finish in een tijd van 33.14. Erwin koos ervoor om deel te nemen aan de 17,5 kilometer. Deze afstand bracht Erwin over vlak en schaduwrijk pad richting de monding van de rivier de Toce en weer terug naar Mergozzo.  Uiteindelijk wist Akkerman de race als zevende uit te lopen.

Schortens (Duitsland) – voor Jacelyn Gruppen is het wegseizoen weer van start gegaan. Zij koos ervoor om haar eerste wedstrijd in het Duitse Schortens te lopen. Hier was een ronde van 4125 meter door het centrum van de Oost-Friese stad uitgezet. Jacelyn deed mee aan de 10 Engelse mijl, dat hield in dat ze het parcours vier keer moest lopen. Ze was overigens niet de enige buitenlandse die aan de start verscheen. Ook atleten uit Kenia, Kroatië en Groot-Brittannië stonden klaar aan de start. Deze internationale dames, waaronder dus ook Jacelyn, domineerden de wedstrijd.  Zij eisten namelijk de plaatsen 1 tot en met 8 op. De achtste plaats was weggelegd voor Gruppen die met een tijd van 58:41 haar seizoen op een goede manier begint.

Tekst: Remco Bos en Claudia van Tellingen
Foto: via Gerrit Voortman