Sneek – tijdens het NNK atletiek voor pupillen hebben een aantal atleten van HAC’63 uitstekende prestaties geleverd. De beste resultaten kwamen op naam van Des ter Heide en Jade Schuitema te staan, zij wonnen beiden brons op de 1000 meter.

Bij de minipupillen eindigde Tijn Kohl op een zevende plaats. Deze plaats heeft hij vooral te danken aan zijn sterke 40 meter sprint waarin hij zijn persoonlijk record aanscherpte naar 8,47. Bij de pupillen B was HAC’63 het beste vertegenwoordigd. Hier kwamen Des ter Heide, Lorens Reumer, Sebanya Kwakkenbos en Evon Everts in actie. Laatstgenoemde werd achtste bij de meerkamp voor meiden met twee nieuwe persoonlijke records.  De duizend meter sloot ze echter helaas als laatste af. Des en Lorens kwamen iets dichter bij het podium. Zij eindigde namelijk op de vierde en op de vijfde plaats.  Des kwam 80 punten te kort om de derde plaats op te eisen. Als hij zijn sprint iets sneller had gelopen, dan had hij misschien wel op het podium gestaan. Maar ook hij kan met een tevreden gevoel terug kijken naar zijn wedstrijd want hij wist zijn pr op hoogspringen met maar liefst 10 centimeter te verbeteren.  En dat was slechts één van zijn drie records die hij verbrak. Ook Lorens wist een pr te verbreken. Dat deed hij op het onderdeel verspringen waar hij in zijn tweede poging maar liefst 3,49 meter ver sprong. Sebanya eindigde op plaats zeven in de eindstand. Hij kan vooral terugkijken op een goede worp bij het onderdeel vortexwerpen. Aanvankelijk begon hij dit onderdeel niet goed en kwam hij niet verder dan 15,40 meter. Maar Sebanya wist zich goed te herstellen en wierp in zijn laatste worp de vortex 23 meter ver.

Sebanya en Des liepen vervolgens ook nog de 1000 meter, welke niet onderdeel is van de meerkamp. Zoals eerder vermeld liep Des hier naar een derde plaats en mocht zo het brons ontvangen voor dit onderdeel. Ook Sebanya liep een goede race en eindigde op een vijfde plaats. Ook Jade Schuitema was aanwezig in Sneek. Zij deed mee bij de meisjes pupillen A.  Jade eindigde op een vierde plaats in de meerkamp, mede door een goede dag bij het hoogspringen waarbij ze haar pr met 10 centimeter verbrak. Op de 1000 meter wist ze wel een podiumplaats af te dwingen. Hier werd ze derde nadat ze in een tijd van 3:52,51 over de finish snelde.

Toch was het nog niet helemaal gedaan voor de atleten van HAC’63. Op de 4×40 estafette had HAC’63 namelijk nog een team ingeschreven. Lorens, Evon, Des en Sebanya liepen als combiteam( jongens en meisjes gemengd) mee bij de jongens pupillen B. Op dit onderdeel hebben de vier atleten de afgelopen week extra getraind en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ze liepen een goede race waarin het estafettestokje snel van de ene naar de andere hand over werd gegeven. Lorens, Evon en Des zorgde ervoor dat een mooie voorsprong werd opgebouwd. Maar helaas wist Sebanya deze voorsprong niet om te zetten in de eerste plaats. Hij moest het in de laatste meters af leggen tegen sterke sprinters die ook op de sprint voor hem wisten te finishen. Desondanks heeft dit viertal keurig gelopen. Het was de eerste keer dat ze in deze formatie de estafette liepen en waren in een week tijd goed op elkaar ingesteld.

Tekst: Remco Bos