In Alphen aan den Rijn waren afgelopen weekend voor enkele HAC ‘63 junioren belangrijke wedstrijden. Dit jaar vertegenwoordigde maar liefst zeven atleten HAC’63. Dit is al in tijden niet zo hoog geweest.

Op vrijdagavond was Rasmillea Latulola de enige HAC ‘63 junior die aan moest treden. Zij deed bij de meisjes B mee aan de onderdelen 100m sprint en aan het kogelslingeren. Ze begon aan deze wedstrijd met enige reserve aangezien ze nog kort tevoren geblesseerd was geweest. De 100m gingen niet als gewenst. Het kogelslingeren ging echter beter dan verwacht. Ze verbeterde haar pr zelfs met ruim 2meter.

Zaterdag waren er meer atleten van HAC ‘63 die aan de verschillende onderdelen mee deden. Het werd een zware dag met extreme warmte. Eva Stienstra begon met de series voor de 400m meisjes A. Met een sterke 2e helft liep zij naar de halve finales. Een geweldige prestatie. Later op de dag was die halve finale waar zij zich helaas niet wist te plaatsen voor de finale. Toch een zeer mooi resultaat. Sander Baas deed mee in een zwaar veld van jongens A bij het discuswerpen. Hij kwam niet door de voorrondes maar als je de overige deelnemers zag, duidelijk gespecialiseerde jongens, was dat absoluut geen schande. Als afsluiter van de zaterdag stond de voorronde van de 1500m voor jongens B op het programma voor Nick Kerkhof. Als debutant op de baan een dubbele uitdaging. Na een rommelige start waar ieder voor zijn plekje vocht, maakte hij de wedstrijd helemaal goed door een zeer sterk einde. Met een uiteindelijk 20e plek en een pr van 6seconden had hij zijn doel gehaald en kon tevreden naar huis.

Zondagmorgen begon de dag al vroeg met 2 wedstrijden van 5000m voor de meisjes A en jongens A. Bij de meisjes mocht Iris Velting aantreden, bij de jongens waren Jan Bouwknegt en Job IJtsma de gelukkigen. Ook deze dag was het warm en stond er ook nog een stevige wind. Iris begin de dag maar was na een langlopende blessure nog niet in topvorm. Ze hield lang stand in de groep maar moest uiteindelijk de uiteindelijke 3 podiumlopers laten gaan. Ze werd zelf nog knap 4e na een sprintje. Bij de jongens waren er meerdere wedstrijden binnen een en dezelfde wedstrijd. Job probeerde voor het podium te gaan en hield dit tot halverwege vol. Daarna moest hij de kop laten gaan. Gegokt en verloren, maar alleen het podium dan. Hij liep namelijk wel zijn beste tijd dit jaar. Voor Jan was het een heel andere wedstrijd. Hij liep een goed gecontroleerde wedstrijd en eindigde in zijn 2e snelste tijd ooit.

Sander Baas mocht  deze dag proberen bij het kogelslingeren een mooie prestatie neer te zetten. En dat deed hij dan ook, hij eindigde met een mooie afstand maar 2cm van zijn pr af. En ook Eva Stienstra ging weer voor opnieuw mooie resultaten door op de 200m van start te gaan. Zoals verwacht geen finale plek maar wel een pr. Een hele mooie afsluiter van dit NK junioren.

Tekst: Claudia van Tellingen