Zondagochtend 23 juni werd er in het Twentse Reutum de 4e Dom Verdan loop georganiseerd.Een groep HAC 63 atleten waren al vroeg in Reutum om de 5 KM of de halve marathon te lopen (21KM). Het was een prachtige wedstrijd met een afwisselend parcours veelal onverhard met veel hoogtemeters.

Ondanks de het vroege tijdstip was het erg warm en drukkend om te lopen met daarbij een heuvelachtig parcours was het een zeer zware wedstrijd Wouter de Roo en zijn trainer Tom van Tellingen starten om 9.00 uur met de 5 Km.Wouter liep heel sterk en werd knap eerste in de leeftijd jongens 13 tm 16 jaar. In het totaal klassement werd hij tweede. Wouter heeft zich sterk ontwikkeld en liep bijna 3 min sneller dan 2 jaar geleden. Zijn doel is om te goed te presteren op het NK eind augustus op 1500 M.
Tom liep gecontroleerd de 5 Km. Hij werd net 4e in een tijd van 19.14. Daarmee was hij tevreden.

Om 10.00 uur was de start van de halve marathon. Het was een prachtige wedstrijd met veel onverharde paden en ruim 100 hoogtemeters. Flink afzien voor de atleten.Bij de dames liep Claudia van Tellingen de halve marathon. Van te voren had ze aangeven dat de tijd niet het belangrijkste is maar lekker lopen en genieten van de prachtige omgeving. Dat heeft ze zeker gedaan en daarbij liep ze sterk en won ze met vol overtuiging. Ze werd ruim eerste met een voorsprong van 5 minuten op no 2 en ging met een krentenwegge weer naar huis.

Bij de mannen was het Jeroen Thalen  die heel sterk liep. Zaterdag heeft hij ruim 200 km gefietst en een dag later weer 21 km lopen. Hij werd knap tweede werd in een tijd van 1.25.29.

Uitslagen van de overige HAC ’63 atleten:  13 Ronald van Lubek 1.37.25, 16 Arne ter Heide 1.38.17 en 18 Gerko de Roo 1.40.39. Daarna konden de atleten genieten van lekkere maaltijd bij de kerk.

Henig an!

 

Tekst Gerko de Roo