Groningen – Op 8 juli vond de laatste medaillewedstrijd voor pupillen plaats in Groningen. Aan deze warme maar succesvolle afsluiter deden 10 atleten van HAC’63 en 1 atleet vanuit DOS trainend bij HAC’63 mee. Ze strijden om medailles met de punten die ze behalen op de meerkamp. Er zijn veel punten behaald dankzij de vele verbeterde persoonlijke records maar bovenal is er veel plezier beleefd.

Voor Jidde van den Hof begon de dag meteen al goed met een winst en PR op de 40 meter in zijn categorie jongens U8. Daar liet hij het niet bij, hij heeft namelijk ook zijn PR op het medicinebalstoten, hoogspringen en verspringen aangescherpt. Wat hem in deze meerkamp de winst opleverde in zijn categorie.

Ook voor Elize Dekker begon de dag met een PR. Voor haar was dit op het onderdeel kogelstoten waar ze bijna bij de 5 meter terechtkwam. Voor de 1000 meter was Elize heel zenuwachtig, maar dat was nergens voor nodig want ze had hier ook haar PR verbeterd en dat in de hitte die wel echt begon aan te zetten in het begin van de middag.

Mila Flik, Carmen Vos, Bente Daleman, Benthe van Goor en Milan Steenbergen hadden het ook zwaar te verduren tijdens hun 1000m. Waarbij Bente Daleman, Milan en Mila met z’n drieën aan kop liepen. Hierbij heeft na een spannende strijd Bente Daleman de seriewinst gepakt maar ook een nieuw PR behaald, gevolgd door Milan met ook een nieuw PR en Mila, die ook een goede tijd neer wist te zetten. Ook bij het vortexwerpen en op de 60 meter, waarbij zowel Mila als Bente voor het eerst onder de 10,00 seconden liepen, hebben Bente, Mila en Milan twee PR’s verbeterd. Benthe van Goor en Carmen hebben eveneens allebei een snelle tijd, en PR, neergezet op de 60m. Tevens verbeterden bij het hoogspringen Benthe, Carmen, Mila en Milan hun PR. Uiteindelijk nam Bente Daleman de winst in deze categorie mee naar huis en pakte Mila de tweede plek in deze meerkamp.

tekst en foto: Nina de Haes