Nijmegen – In Nijmegen werd afgelopen vrijdag de Nijmegen Global Atletics georganiseerd. Tijdens dit internationale toernooi konden atleten uit binnen en buiten laten zich proberen te kwalificeren voor verschillende EK’s en WK’s die komende zomer op het programma staan. Namens HAC’63 verschenen  Britt Roos en Erik Leusink aan de start van de 800 meter en de 5000 meter.  

Britt Roos startte op de 800 meter.  Hoewel Britt vanwege haar leeftijd nog niet in aanmerking komt voor een kwalificatie voor het EK junioren, mocht ze wel van start gaan op deze afstand. Het was waarschijnlijk wel even wennen voor de 13-jarige atleet om niet van start tot finish voorop te lopen. Winst was er op deze 800 meter voor de 16-jarige Zweedse Lovisa Bivstedt die in 2:11.45 over de finish kwam. Britt volgde als negende in een tijd van 2:17.88. Hiermee zat ze anderhalve seconde boven haar persoonlijk record.

Erik Leusink kwam uit op de 5000 meter. Hier voor waren twee verschillende series.  In de eerste serie liepen de toplopers die zich wilden kwalificeren voor het WK Atletiek in Londen. Leusink kwam uit in de tweede serie, die dus niet in het teken stond van kwalificatie. Na de start wist Erik zich al snel voor in de groep lopers te nestelen. Uiteindelijk moest hij de kopgroep laten lopen en werd de afstand met de nummer één steeds groter. Uiteindelijk wist Leusink als zevende over de finish te komen in een tijd van 15:08.40.