Groningen – In Groningen werd afgelopen weekend weer de jaarlijkse Martini Bokaal georganiseerd. HAC’63 werd door een viertal atleten vertegenwoordigd. Waar onder Harm-Jan Martens die in voorbereiding is op het NK masters, waar hij de 5000 meter gaat lopen. De wedstrijd in Groningen kwam daarom ook als een mooi moment om te kijken hoe de vorm er voor staat.

Samen met Jan Bouwknegt verscheen Harm-Jan Martens aan de start van de 3000 meter. Harm-Jan wist al snel te ontsnappen en samen met David Hofstee van AV Impala voor de groep uit te snellen. Ondanks het benauwde weer wist de Hoogevener zijn tempo goed vast te houden. Maar  het drukkende weer zorgde er wel voor dat zijn eindsprint niet goed uit de verf kwam. Dit koste Harm-Jan een paar seconde, waardoor hij met zijn tijd van 9:09,39 net te kort kwam om zijn persoonlijk record te verbreken. Maar met het oog op het aankomende NK is het een mooie prestatie die laat zien dat Harm-Jan in vorm is. Jan Bouwknegt wist ook onder de 10 minuten te finishen. Maar hij zal iets minder tevreden zijn met zijn tijd. Hij heeft namelijk eerder aangetoond dat hij sneller kan zijn de 9:43,00 die hij in Groningen liep.

Op de 800 meter verscheen Jorick Nijenhuis namens HAC’63. Ook voor Jorick was de uitdaging om met het drukkende weer om te gaan. En vanwege de korte afstand kan je het niet even rustiger aan doen. Van start tot finish moest Jorick dus alles geven. Dat resulteerde uiteindelijk in een vierde plaats met een tijd van 2:03,43. Met deze tijd toont de 21-jarige atleet dat hij prima onder deze omstandigheden kan lopen. Hij was zelfs één honderdste van een seconde sneller dan dat hij twee weken eerder liep.

De laatste deelnemer namens HAC’63 was Maaike Geerling. De 15-jarige Maaike nam deel aan vier verschillende onderdelen. Op de 300 meter horde wist ze een mooie derde plaats te veroveren in een tijd van 49,97. Hiermee zat ze iets boven haar eigen clubrecord.  En ook de 80 meter horde ging de Zuidwoldiger atleet goed af. Hier snelde ze in 13,04 over de horden, wat voor haar een nieuw persoonlijk record betekend. En ook hier zat ze dicht op het clubrecord.  En waar het hoogspringen even wat minder ging, pakte ze het wel weer goed op bij het verspringen. Ook hier keerde ze huiswaarts met een nieuw persoonlijk record door haar sprong van 4,40 meter