Lemele – Afgelopen zaterdag was er al weer de veertiende editie van de Gerrit Voortman Lemelerbergloop. Ieder jaar zijn er veel atleten van HAC’63 op het parcours met een aantal leuke klimmetjes te vinden. En ook dit jaar was dat geen uitzondering. Een mooie groep atleten verscheen onder goede weersomstandigheden aan de start van deze wedstrijd die vernoemd is naar Gerrit Voortman, trainer van HAC’63.

Op de kortste afstand wist HAC’63 helaas geen podiumplaats op te eisen. De zusjes Lieke en Danique Vredeveld waren de eersten atleten van HAC’63 die van start mochten gaan. Beide startte op de kortste afstand, de kilometer, maar wisten helaas geen podiumplaats te bemachtigen. Op de 2,5 kilometer werden wel de eerste podiumplaatsen verworven. Kike Velting wist met een snelle tijd dit zware parcours. Haar tijd van 11.02 minuten leverde haar de eerste plaats op. Van haar trainingsmaatjes van de MILA van HAC`63 wist ook Wouter de Roo het brons te pakken. Bij de jongens tot 15 jaar wist hij in 9.55 minuten over de finish te komen. Vijfde en zesde werden zijn clubgenoten Nick Kerkhof en Tim van Es met tijden net iets boven de 10 minuten.

Bij de langste afstand van 10.8 km was het Eline Glas van HAC`63 die hier geen enkele tegenstand duldde en zegevierde in een mooie tijd van 44.28 minuten. Hiermee prolongeerde Eline haar titel en wist ze haar tijd met ruim anderhalve minuut te verbeteren. Op deze zelfde afstand wist ook Milou Lendfers een plek op het podium te bemachtigen, bij de dames 40+ wist zij met een scherpe tijd van 52.35 een fraaie derde plaats op te eisen.  De mannen van HAC`63 moesten het podium aan de Nederlandse top, waaronder de voormalig nationaal kampioen veldloop, overlaten. Maar met tijden rond de 40 minuten waren de plaatsen 4, 5 en 6 voor Alwin Heijting, Gertjan Steven en Harm-Jan Martens.

Ook was het spannend  op de 5,3 km waar Bastian Zandbergen naar een mooie 2de plaats liep in 19.12 minuten. Alwin Hoorn greep hier net naast het podium in 20.04 minuten. Bij de dames grepen ook Tamara de Vries en Ilona Stille net naast het podium met tijden van iets boven de 25 minuten. Wel wist Rob van de Graaf wist in zijn categorie een eerste plaats te bemachtigen. In de categorie 50+ wist Rob in een tijd van 21.40 minuten het parcours met een aantal leuke klimmetjes af te leggen.

Tekst: Jan ten Cate en Remco Bos
Foto: Fotoclub Coevorden