Ommen – Op donderdag 19 oktober 2023 vond de Fysio de Carrousel Baaninstuif plaats. ACO van Elderen is de club uit Ommen die deze wedstrijdavond organiseerde. Het regende veel, waardoor de baan nat was. Dit maakte het er niet makkelijker op. Toch weerhield dit de lopers en loopsters van HAC’63 niet.

De mijl

Veel jeugdatleten van HAC’63 hadden zich ingeschreven voor de mijl. Trainer Jan ten Cate verzorgde een goede warming-up voor de jeugdige lopers.  Dat was wel nodig in dit druilerige weer. Gedurende de wedstrijden werd het wat droger. Het was mooi om te zien dat de atleten elkaar aanmoedigden. Na afloop deden ze  ook gezamenlijk de cooling down.

Er waren veel inschrijvingen, dus er waren drie series op de mijl. In de eerste serie startten Bram Valk en Lieke Vredeveld. Bram Valk had zijn race erg goed ingedeeld. De laatste ronde schoof hij op van plek vier naar plek drie in de eerste serie. Bram liep een tijd van 6:19 minuten. Erg knap dat hij zijn energie zo goed kon verdelen. Je zou haast niet geloven dat dit zijn eerste wedstrijd was! Ook Lieke Vredeveld had haar race goed opgebouwd. Zo liep ze steeds verder weg van het meisje waar ze de eerste ronde nog mee samenliep. Ze liep een mooie tijd van 7:55 minuten.

In de tweede serie maakten een groep HAC-atleten er een spannende wedstrijd van. Tara Benjamins noteerde uiteindelijk de snelste tijd bij de meiden. Ze liep 6:06,0 minuten. Jip Scholing volgde nipt in een tijd van 6:06,7 minuten. Rafael Ruisch en Lieke Snoeken liepen allebei een knappe tijd van 6:10 minuten. Myrthe Wolting volgde in 6:37 minuten. Ilse Hagedoorn liep ook een strak tempo, want ze finishte in 6:44 minuten. Daphne Veuger rondde haar mijl af in 6:47 minuten. David Strijker mag tevreden zijn met zijn eindtijd van 8:17 minuten. Dit was zijn eerste wedstrijd, dus het was voor hem een mooi debuut.

De 5000 meter

De avond werd afgesloten met één serie over de 5000 meter. Leo Hassing en Marnix Prins verschenen aan de start. Leo finishte ruim binnen de 18 minuten, want hij liep een tijd van 17:42,2 minuten. Een mooie prestatie. Marnix Prins finishte een kleine minuut later. Met zijn tijd van 18:40,6 minuten bleef hij ver onder de grens van 19 minuten.

Tekst: L. Prins  Foto: J. ten Cate