Drachten – terwijl de masters in Apeldoorn strijden om de nationale titels, was de jeugd van HAC’63 afgereisd naar Drachten om daar deel te nemen aan de tiende editie van Indoor Drachten. Voor de pupillen was dit een teamwedstrijd. Alle punten die de atleten individueel behaalden werden bij elkaar opgeteld om zo te bepalen op welke plek HAC’63 zou eindigen.  De junioren streden voor een goede klassering in een individueel klassement.

Een mooi aantal van vijfentwintig pupillen, waaronder veel debutanten, zorgde ervoor dat HAC’63 een vijfde plaats behaalde bij de pupillen B en een negende plaats bij de pupillen A. Vooral de strijd bij de pupillen B was spannend, het team kwam slechts 60 punten tekort om een derde plek te veroveren. Voornamelijk op het onderdeel medicinebalstoten wist het team boven de rest uit te steken. De meeste punten op dit onderdeel werden gepakt door Finn Blokzijl. Zijn stoot van 6,5 meter was goed genoeg voor 72 punten. De pupillen A moesten genoegen nemen met een negende plaats. Hier viel de prestatie van Rosalie Kohl op. De eerstejaars pupil A wist namelijk met een sprong van 1,20 meter op het onderdeel hoogspringen 80 punten bij elkaar te sprokkelen.

Nadat de pupillen klaar waren, waren de junioren aan de beurt. Daan Bartelds wist bij de eerstejaars junioren D een mooie tweede plaats op zijn naam te schrijven. In een driekamp bestaande uit Hoogspringen, sprint en kogelstoten wist Daan 1321 punten te scoren. Op ieder onderdeel wist hij in de top 5 mee te strijden. Ook Julian Hogenkamp wist op ieder onderdeel in de top vijf te eindigen. Zijn punten totaal van 1176 was daarom ook goed genoeg voor de vijfde plaats.

Bij de meisjes junioren D eerstejaars kwam Lieke Geerling niet verder dan een tweeëntwintigste plaats. Haar zus Maaike deed het wat beter. Bij de tweedejaars meisjes junioren C wist zij namelijk de derde plek op haar naam te schrijven. Maaike staat bekend als een talent als het gaat om sprint, horden en hoogspringen. Het was daarom ook niet verassend dat ze in de top drie van de onderdelen sprint en hoog kwam te staan. Toch was het nog een spannende strijd om het brons. De nummer 4 had namelijk precies evenveel punten behaald op deze onderdelen. Het kwam dus aan op het onderdeel kogelstoten. En hier maakte Maaike het verschil, een stoot van 7,76 meter zorgde ervoor dat Maaike een gat van 38 punten kon slaan.