Hoogeveen – Op 10 mei 2023 vond de Erflandenrun plaats in Hoogeveen. Op de woensdagavond liepen veel hardlopers meerdere rondjes door woonwijk ‘De Erflanden’. Vooral rond het start- en finishgebied werden ze flink aangemoedigd door het aanwezige publiek. Zo werd het een sportief en gezellig evenement. Tevens werden er mooie prestaties behaald door leden van HAC’63. Eigenlijk leverde iedere hardloper een goede prestatie door de finish te halen op deze mooie lenteavond.

De jeugd

De avond werd afgetrapt met de kortste afstanden. Hier werden veel mooie prestaties geleverd door de jeugd. Meerdere podiumplekken werden behaald door voornamelijk jongens en meiden die trainen in de junioren loopgroep van HAC’63. Ze bewijzen dat regelmatig trainen loont. Zo ging Lieke Vredeveld er met de winst vandoor op 1000 meter. Ze was veruit de snelste bij de meiden tot 10 jaar. Op de dubbele afstand pakte Daphne Veuger het zilver bij de meiden in een mooie tijd van 9:30 minuten. De jongens tot 15 jaar liepen ook de 2000 meter. Reinout Venema nam vanaf het begin de leiding. Hij werd met een mooie voorsprong eerste in 7:30 minuten. Rafael Ruisch pakte het brons in 8:25 minuten in dezelfde categorie. Bij de meiden tot 15 jaar bleef het een spannende strijd tot het eind. Tara Benjamins wist de winst te pakken. Ze finishte als enige loopster binnen de 8 minuten. Lieke Snoeken werd knap derde in 8:11 minuten. Myrthe Wolting miste net het podium, maar behaalde toch een mooie vierde plaats.

G-loop

Bij de G-loop waren het spannende wedstrijden. Er waren mooie uitslagen. Bij deze de resultaten van deze topprestaties:

G-loop (mannen): 1. Jorian Seubers 2. Reinier Bisschop 3. Jurre Hendriks 4. Steve Dekker 5. Egbert Veldman

G-loop (vrouwen): 1. Patty 2. Lisa Tissingh 3. Agnes Lunenborg 4. Mariska van Boeyen 5. Debbie Uenk

Framerunners

De Framerunners hebben topprestaties neergezet. Er waren meerdere categorieën. Hieronder alle uitslagen per categorie:

Frame Kidsrun 1000m: 1. Jurre Boer 2. Esmee Andeweg 3. Kyan Han

Framerunners, 5 km (mannen): 1. Eddie Smit 2. Hugo Smit

Framrunners, 5 km (vrouwen): 1. Juliëtte van Brouwershave 2. Rozemarijn Smit 3. Nienke Smit-Blokzijl

De 10 km

Vervolgens startte om 19:15 uur de 10 km. De lopers liepen vier rondjes door de woonwijk, om zo op 10.000 meter uit te komen. Vanaf de start liep Robin Vos op kop. Hij pakte dan ook de overall winst. Met 35:02 minuten werd hij ruim eerste. De tweede man volgde op bijna twee minuten. Evert Jansen miste net het podium bij de mannen 40. Met een tijd van 40:26 minuten werd hij vierde. Bij de dames werd Laura Prins eerste in 36:30 minuten. Ze was blij met deze tijd, aangezien dit een PR voor haar is. Cathy van Es-Bode werd eerste bij de vrouwen 45. Ze liep een mooie tijd van 46:37 minuten.

De 5 km

Als slotstuk vertrokken de mannen en vrouwen voor hun vijf kilometer. Er werden twee rondjes gelopen. Dit betekende dat de lopers van de vijf en tien kilometer op een gegeven moment samen liepen. Dit zweepte het publiek nog meer op. De voorfietsers moesten regelmatig fluiten om het publiek op de stoepen te houden, want ze waren erg enthousiast. Bij de mannen pakte Maarten van Dijk de overwinning. Hij finishte net binnen de 17 minuten. Caleb Hoogeveen volgde kort na hem. Hij pakte in een snelle tijd van 17:22 minuten het zilver. Bij de mannen 40 behaalde Jerome Corba het podium. Hij werd keurig tweede in 19:13 minuten. Ook Karel Prins mocht de tweede plek op het podium beklimmen. Hij werd namelijk tweede bij de mannen 50 in een nette tijd van 20:18 minuten. Marc Wegman volgde op slechts één seconde. Hiermee behaalde Wegman het brons. Bij de dames was de overall winst voor Mariëlle Lensen. Dit jonge talent snelde over het parcours. Ze finishte in een mooie tijd van 18:27 minuten. Bij de vrouwen 35 werd Ilona Stille knap derde in 24:14 minuten.

Veel lopers van HAC’63 deden dus mee aan deze editie van de Erflandenrun. Zo veel, dat helaas niet iedereen in het artikel kan worden vermeld. De volledige resultaten zijn terug te vinden op uitslagen.nl .

Foto: M. Lijklema  Tekst: L Prins