Er werd weer veel gelopen door de leden van HAC’63. Zowel in binnen en buitenland kwamen leden van onze vereniging in actie. De PR-commissie geeft een overzicht van de verschillende prestaties die afgelopen week zijn neergezet.

Erik Leusink wint Obstacle Run Staphorst

Staphorst – Naast één van de snelste regionale atleten op de weg, liet Erik Leusink afgelopen woensdag zien dat hij ook op een obstacle run goed uit de voeten kan. De behendige atleet van HAC’63 wist in eigen dorp met speels gemak de 29 obstakels op het acht kilometerlange parcours door de straten van Staphorst te bedwingen en met maar liefst zes minuten voorsprong te winnen.

HAC’63 atletes strijden om winst in Brinkloop

Diever- Afgelopen dinsdag ging HAC’63 atlete Ine Strijker voor de derde keer dit zomer van start in de Brinkloop. Wederom koos zij voor de korte afstand van 2,5 kilometer. Wist zij de afgelopen twee keer al dicht bij de 9 minuten grens te blijven, afgelopen dinsdag dook zij er maar liefst vier seconden onder. Tevens had ze een mooie strijd met de nummer 1, ook van HAC’63, Iris Velting. Iris Velting ging voor de tweede maal van start op deze afstand in de Brinkloop. Ze finishte niet alleen als snelste dame, maar ook voor alle heren op deze 2,5 kilometer. Ook Jannes Dolfing liep dinsdag een goede wedstrijd, op de vijf kilometer werd hij tweede met ruim 20 seconden voorsprong op zijn HAC’63 concurrent Rob van de Graaf (18.02 en 18.26)

Jeroen-Pieter van der Vliet loopt PR op Vlieland.

Vlieland – Zo’n 400 deelnemers maakten afgelopen weekend de overtocht naar het Waddeneiland Vlieland, waar op zondag de halve marathon werd gelopen. Jeroen-Pieter van der Vliet was één van deze atleten. Het parcoours bracht de deelnemers door de duinen van Vlieland de op weg naar de finish die in de haven van Oost-Vlieland lag. Met een tijd van 1:27:00 wist Jeroen zichzelf te verassen met een nieuw PR. Het leverde hem ook een mooie elfde plaats op in de eindstand.

Gerrit Voortman loopt wedstrijd in Oostenrijk

Afritz am See (Oostenrijk) – HAC’63 trainer Gerrit Voortman staat er om bekend graag kilometers te willen maken. Als de kans zich dan voordoet om aan een wedstrijd mee te doen op zijn vakantie adres, laat hij deze dan ook zeker niet liggen. Door de Bergen van het Oosterijkse Afritz am See  wist Gerrit het parcours van 12 kilometer in een tijd van 57.50 uit te lopen. Het leverde hem een achtste plaats en een derde plaats in de categorie 50+ op.

Knappe prestaties in het Duitse Monschau
Monschau (Duitsland) – Niet alleen in Oostenrijk werd er door leden van HAC’63 gelopen. Ook in het Duitse Monschau kwamen leden van onze club in actie. Op de ultramarathon kwamen Roel Kleine en Wessel Kranghand in actie. Over het 56 kilometerlange door het Duits-Belgisch natuurpark met een aantal leuke klimmen, wisten Roel en Wessel gezamenlijk over de finish te komen. Toch wist Wessel, met een eindtijd van 05:41:12, Roel met een verschil van twee seconden op de eindstreep net te verslaan. Het leverde beide Heren een 18e en 19e plaats in het 50+ klassement op. Beide heren waren waren niet de enige HAC’ers die in Monschau in actie kwamen. Jans Berghuis kwam uit op de marathon. Met een tijd van 04:09:53 wist hij de race als 11in de categorie 55+ te finishen.

Eline Zomer snelt naar achtste plaats in Zevenhuizen

Zevenhuizen – Eline Zomer was afgelopen vrijdag naar het Groningse Zevenhuizen afgereisd om daar deel te nemen aan de Zeven van Zevenhuizen. Na twee rondes over het parcours dat dwars door Zevenhuizen heen kruiste wist Zomer met een tijd van 32:46 als achste dame senioren over de finish te komen.

Tekst: Antien van der Vegt en Remco Bos