Norg – Zaterdag werd de herfstcross in Norg georganiseerd. Het fraaie parcours van 3km door de Langeloërduinen lag er droog en goed bij met een temperatuur net boven het vriespunt.

Veel goede Noordelijke atleten zijn hier aanwezig en HAC’63 atleet Erwin Akkerman uit Meppel, die deel uitmaakt van de selectie groep Budgetbestrating/ Runnersworld Hoogeveen, stond aan de start van de lange cross van 9km. Erwin startte behouden en dook het bos in met een 10e positie van het lopers veld. Gaandeweg liep Erwin zich naar voren, bij het ingaan van de 2e ronde lag hij 5e en bij het ingaan van de 3e ronde lag hij op de 3e positie.
Erwin dacht in een strak tempo op de finish af te gaan maar hij moest versnellen om zijn 3e positie vast te kunnen houden. Met enkele meters voorsprong lukte het Erwin Akkerman om als 3e te finishen in 31:44. Olfert Molenhuis uit Assen won deze cross in 29:57.

Anja Bennink, trainster bij HAC’63, stond ook aan de start bij de 9km en liep een sterke wedstrijd bij de vrouwen. Anja werd in haar categorie dames 50+ 1e dame in 45:26 en is tevreden met haar eerste crosswedstrijd van dit seizoen.
Op de korte afstand van 3km liep Tamara de Vries uit Meppel. Na een pittige strijd miste ze net het podium en nam genoegen met een 4e plaats in 13:22.

De jonge HAC’63 atlete Robin Prent liep in haar categorie, meisjes 13-15 jaar, naar de overwinning in 8:14 over 2km.