Hoogeveen – De nieuwjaarsborrel van HAC’63 van dinsdag 10 januari is goed bezocht. De borrel was aansluitend op de training gepland zodat zoveel mogelijk leden de borrel konden bijwonen. Het was ook de eerste keer dat HAC’63 het nieuwe jaar in het Activum kon inleiden, vorig jaar was de atletiekclub nog afhankelijk van de bouwketen die er stonden.

Een nieuw jaar betekent vaak ook een nieuw begin, terugblikken op geleverde prestaties van het jaar ervoor en doelen voor het nieuwe jaar uitspreken. Toch leek het de voorzitster van HAC’63, Riëtte Robaard, niet gepast om uitgebreid stil te staan bij deze zaken. Het verlies van Kasper Wulff is nog steeds voelbaar binnen de vereniging en daarom heeft zij gekozen voor een andere aanpak.

Om die reden begon de avond ook met een minuut stilte, niet alleen voor Kasper Wulff maar ook alle andere leden en oud-leden van HAC’63 die het nieuwe jaar niet mee mogen maken. Daarna ging ze in op het feit dat alle presentaties toch eigenlijk maar relatief zijn, dat er ook belangrijkere zaken in het leven zijn zoals familie en vrienden. Dat je moet genieten van de momenten die je samen bent. Daarna droeg de voorzitter het gedicht ‘’Mens wat ben je mooi voor’’.

De aanwezige leden van HAC’63 waren zichtbaar onder de indruk van de speech en de overgang naar het volgende onderdeel van het programma was daardoor ook moeilijk te maken. Er stonden namelijk nog een tweetal prijsuitreikingen op het programma, namelijk de Hypotheekcentrum Hoogeveen Competitie en de Prent Junioren Competitie.

Namens Hypotheekcentrum Hoogeveen deelde mede-eigenaar Johan Schonewille de prijzen uit en ontvingen de winnaars uit handen van HAC’63-secretaris Remco Bos een bos bloemen. Er waren in totaal 9 winnaars in 7 verschillende categorieën gehuldigd. Omdat de eigenaar van Prent verhinderd was om de prijzen uit te reiken, werden de prijzen van de Prent Junioren Competitie uitgedeeld door trainer Tom van Tellingen en de voorzitter Riëtte Robaard.

SONY DSC
Winnaars van de Prent Junioren Competitie
SONY DSC
Winnaars van de Hypotheekcentrum Hoogeveen Competitie