Afgelopen zaterdag was de wandelroute ‘Aalden Rondomme’ het decor voor de 11e editie van de Nieuwjaarsloop in Zweeloo.  Het parcours was pittig, maar zeer gevarieerd en de deelnemers kregen te maken met winterse omstandigheden. Even na de middag werden de hardlopers weggeschoten vanaf Sportpark ’t Alterbarg voor 6,5 of 10 kilometer. De atleten van HAC’63 begonnen het nieuwe jaar goed en keerden na afloop met meerdere podiumplaatsen huiswaarts.

Rolf Koopman uit Hollandscheveld ging van start op de 6,5 kilometer. Hij was duidelijk de sterkste bij de mannen 40+. Na 25 minuten en 20 seconden keerde hij terug op het sportpark en was hij 2 minuten sneller dan de tweede aankomende in zijn categorie.

Na een aantal kilometers namen de 10 kilometer lopers gedeeltelijk een andere route om later weer over dezelfde route op het sportpark terug te keren. Selectie-atleet Alwin Heijting was alle andere deelnemers de baas. Hij liep de 10 kilometer, ondanks de winterse buien, in een keurige 33 minuten en 29 seconden. Teamgenoot Harm-Jan Martens uit Hoogeveen was verwikkeld in een strijd om de tweede plek en wist Joost Hindriks uit Schoonebeek net achter zich te houden. Beiden bereikten na 35.15 minuten de finish, maar Martens was net iets sneller in de eindsprint. HAC’63-atleet Jan-Bart Kip uit Noordscheschut werd keurig 7e in 41.14 minuten. Bert Karssies mocht na afloop plaatsnemen op het podium bij de mannen 40+. Hij werd 3e in deze categorie met een tijd van 39.44 minuten.

Eline Glas begon het nieuwe jaar waar ze het oude jaar mee geëindigd was. Opnieuw pakte zij de overwinning bij de dames, na eerdere overwinningen in december in De Krim en Nieuw-Dordrecht. Met haar tijd van 38 minuten en 24 seconden bleef zij de tweede dame maar liefst zes minuten voor. De winst bij de dames 40+ was eveneens voor HAC’63. Sandra Medendorp uit Pesse was haar concurrenten ook te snel af en liep naar een prima tijd van 45 minuten en 26 seconden. Tot slot was er een mooie 2e plaats voor Harron Dekker. In zijn thuiswedstrijd veroverde hij een podiumplaats bij de 1 kilometer G-loop.