Heerde – het indoorseizoen is weer van start gegaan en hoewel het nog rustig is qua aantal wedstrijden is het eerste succes voor HAC’63 al weer binnen. Tijdens het Koninklijke van der Morst Indoor in Heerde wist Nina de Haes op de meerkamp voor meisjes junioren C een derde plaats te bemachtigen.

Nina was de enige deelnemer die namens HAC’63 de reis naar Heerde aflegde en dat bleek een goede zet van haar te zijn. In een goed bezette categorie was zij met 4,99 seconde de snelste op de 30 meter sprint. Ze was daarmee de enige in haar categorie die onder de 5 seconden wist te eindigen. Ook op het onderdeel hoogspringen kwam ze als één van de beste uit de verf. Een sprong van 1.35 meter leverde haar een gedeelde eerste plaats op. Helaas voor Nina ging het onderdeel kogelstoten niet helemaal lekker. Haar eerste twee pogingen bleven ruim onder de zes meter. Een laatste krachtstoot bezorgde haar alsnog een afstand boven de 6 meter. Maar hiermee kwam ze niet verder dan een zevende plaats.

Alle drie de onderdelen maakten deel uit van de meerkamp. Dat betekend dat haar prestaties omgezet worden in punten. En uiteindelijk kwam Nina op 1483 punten uit. Genoeg voor een derde plaats. Maar de achterstand op de nummer 1 was niet groot. Slechts 28 punten kwam Nina te kort voor de hoogste trede op het podium. Deze had ze kunnen pakken als ze een halve meter meer stootte bij het kogelstoten. Maar dat neemt niet weg dat ze trots mag zijn op haar bronzen plak.

Tekst: Remco Bos