Apeldoorn – Afgelopen weekend was het NK atletiek het podium waar atleten uit heel Nederland hun kunsten vertoonden. Onder deze atleten waren ook twee atleten aanwezig die verbonden zijn aan HAC’63. Op het onderdeel kogelstoten ging  trainsters Charlene Okken voor een kans op het podium en op de 400 meter wilde Britt Roos kijken naar haar mogelijkheden in de nationale top.

De kansen lagen er zeker voor Charlene, als vierde geplaatst met uitzicht op het podium. Als het zou gebeuren dan was dit jaar echt een grote mogelijkheid om op het nationale podium plaats te mogen nemen. Echter was de voorbereiding voor de kogelstootster verre van ideaal. Ongeveer een week voor het toernooi velde een griepje Charlene en daardoor werden de trainingen onderbroken. Gelukkig was de atlete uit Fluitenberg op tijd hersteld en leek het op de trainingen ook goed te gaan. Maar alsof de duivel er mee speelt, op het moment moment suprême kwam een oude blessure weer opspelen. Haar enkel, waar ze wel vaker last van heeft, zorgde ervoor dat ze niet optimaal haar wedstrijd in kon gaan. Haar eerste stoot was een teleurstellende 13,92 meter. Een afstand waar Charlene normaal gesproken niet eens de moeite voor zou nemen. Gelukkig ging de tweede poging wat beter en landde de kogel op 14,59 meter. Daarna volgde er twee foutieve pogingen, iets wat voor Okken niet ongebruikelijk is, maar waardoor er nog slechts twee pogingen waren om een podiumplaats te claimen. De eerste en tweede positie waren zoals verwacht buiten bereik, maar ook de derde plaats leek uit zicht. Charlene zou over de 15.30 meter moeten stoten om de derde plek op te eissen. Maar waar Charlene juist worstelde om dit te bewerkstelligen, wist de nummer drie van dat moment er juist een stapje bovenop te doen en ruim over de 15.70 meter te stoten. Hierdoor moest Charlene genoegen nemen met een vierde plaats op het kampioenschap, wat op zich natuurlijk een super prestatie is.

Ook Britt Roos gaf acte de présence op het NK. Zij verscheen aan de start van de 400 meter. In twee rondes over de indoorbaan in Apeldoorn moest zij proberen om een plaats te bemachtigen in de finale. Britt was niet de enige tiener die aan de start verscheen maar was wel verre weg de jongste deelnemer op dit onderdeel. Ze wist een goede prestatie te leveren door als vijfde haar serie af te ronden in een tijd van 58,56. Hiermee verbeterde ze haar eigen clubrecord op dit onderdeel, maar dat was helaas niet voldoende om door te gaan naar de finaleronde. Uiteindelijk werd de 15-jarige atleet zestiende van de vierentwintig atleten.

Tekst: Remco Bos