Archieffoto

Apeldoorn – Tijdens de tweede Indoor Track Special Team Sotra in Apeldoorn heeft HAC’63 goed gepresteerd. Vooral de prestatie van Britt Roos, die in voorbereiding is op het Nationaal Kampioenschap, viel op. De Ruiner atleet had namelijk niet alleen een clubrecord gelopen, maar behaalde ook de beste prestatie van de dag.

Britt startte op 1000 meter voor meisjes junioren C.  Dit is een afstand die het jonge hardloop talent van HAC’63 wel ligt, vorig jaar werd ze namelijk al nationaal kampioen op deze afstand tijdens de Nationale D-spelen. Ook vandaag was Britt weer ijzersterk op deze afstand, ze finishte namelijk in een tijd van 3:01,05. De nummer twee volgde op gepaste afstand met 3:09,51. De tijd van de Ruiner Atlete werd door de organisatie uitgeroepen tot beste prestatie van de dag.

Top 10 aller tijden

De prestatie van Britt is overigens niet alleen de beste prestatie van de dag, maar is ook de beste prestatie van een Nederlandse junior C in tijden. Sinds de eeuwwisseling heeft er geen meisje C de 1000 meter sneller gelopen dan Britt. Alleen in de jaren 90 werd er sneller gelopen. Door de 3:01,05 staat Britt nu in de top 10 aller tijden indoor. Een knappe prestatie voor de atleet die net in deze leeftijdscategorie meedoet. Het lijkt er daarmee op dat 13-jarige Britt hiermee op tijd haar vorm heeft gevonden voor het Kampioenschap dat volgende week plaats vind.

Britt was niet de enige atleet van HAC’63 die actief was in Apeldoorn. In de zelfde leeftijdscategorie kwam ook Maaike Geerling in actie. Maaike liep de 60 meter horden in 10,53 en werd hiermee veertiende. Voor Johannes Wedzinga was de concurrentie vandaag iets te sterk, zijn 8,33 op de 60 meter sprint was niet voldoende zich te plaatsen voor de finale ronde. Robin Prent wist de tweede plek te bemachtigen op de 1500 meter bij de meisjes junioren B.

Ilona Stille kwam namens HAC’63 uit bij de senioren, ze heeft er voor gekozen om uit te komen op 3 onderdelen. Het leverde haar de derde plek op bij de 3000 meter, een twaalfde plaats op de 400 meter en een achtste plaats op de 800 meter.  Rob van der Graaf kwam uit op dezelfde drie onderdelen als Ilona, maar dan bij de masters. Hij keerde huiswaarts met een eerste en twee vierde plaatsen.

*foto is archieffoto van de eerste plaats op het NK in 2016