Apeldoorn – op dag twee van het nationaal kampioenschap voor masters heeft Bert Koster van HAC’63 een derde plaats weten te bemachtigen op de 800 meter voor mannen 45+. Bert is hiermee de derde atleet van HAC’63 die dit weekend een podiumplaats weet te bemachtigen.

Voordat Bert aan zijn 800 meter kon begin, moest hij eerst kijken naar Rob van der Graaf die bezig was aan zijn tweede onderdeel dit toernooi. Nadat Rob gisteren de 3000 meter had gelopen, moest hij een dag later de 800 meter lopen. Ondanks dat het allebei looponderdelen zijn, is er toch een verschil tussen de 800 en 3000 meter. Op de 800 meter moet je meteen op volle snelheid vertrekken en veel tijd om tactisch te denken is er niet. In een sterke serie wist Rob helaas niet verder te komen dan een zevende plaats. Maar zijn tijd van 2:21,15 is wel een nieuw persoonlijk record voor de Hoogevener.

De serie van Bert was met slechts drie atleten minder goed bezet. Maar zoals het bij het voetbal gaat, een spits moet er wel staan om een intikkertje tot doelpunt om te zetten. Dus als Bert, die eigenlijk zonder goede voorbereiding aan deze race mee deed, deze race uit zou lopen was een podiumplaats gegarandeerd. Het enige waar hij rekening mee moest houden was de medaillelimiet. Helaas was zijn tijd van  2:37,36 niet voldoende om in aanmerking te komen voor een medaille. Toch is Bert tevreden over zijn prestatie. ‘’ Zonder enige voorbereiding de 800 meter gelopen. Het ging in de lijn der verwachting 2.37 gelopen’’, aldus Koster die ook aangeeft dat dit in de buurt van zijn outdoor pr komt.