Zuidwolde – Afgelopen zondag gingen veel HAC’63 atleten van start in de Bikkelloop. Weinig wind, een klein zonnetje, gematigde temperaturen én een snel parcours waren de basis voor goede resultaten.

De kleintjes gingen van start in de Bambinoloop. Daarna gingen de eerste HAC’63 atleten van start op de 1000 meter. Er waren prijzen voor Nora-Lynn Otten, Lieke Snoeken, Meike Boer, Ciska Mulder. De 2500 meter werd na een spannende strijd tussen beide jongens uiteindelijk gewonnen door HAC’63 atleet Wouter de Roo, de tweede plaats was voor Tim van Es. Bij de dames won Sharon Steenbergen met overmacht deze thuiswedstrijd. Tweede plek was voor Milou Karssies, derde werd Rosalie Berg.

Ook bij de G-Atleten (1000 meter) werd er hard gelopen door HAC’63 atleten. Harron Dekker ging met de winst huiswaarts. De tweede plaats was voor Egbert Veldman uit Hoogeveen. Bij de dames stonden Liza Tissing, Jetty Kuipers en Suzanne Verweg op het podium.  Op de vijf kilometer ging Tom Hendrikse uit Assen hard van start en wist deze eerste plek vast te houden. De tweede plaats was HAC’63 atleet Maarten van Dijk. De vijf kilometer werd gewonnen door Marcella Herzog uit Groningen, oud HAC’63 atlete Marije Hulzebos werd tweede. Bij de dames 40+ was Milou Lendfers de snelste, Heidy Snijders- eveneens van HAC’63- werd derde in deze categorie.

De strijd tussen de mannen en vrouwen op de tien kilometer werd ruimschoots gewonnen door Jacelyn Gruppen. Zij mocht een kleine vijf minuten eerder starten, en wist de snelste man Henry Rutgers op de eindstreep voor te blijven. Gruppen is in voorbereiding op de marathon en scherpte hier haar PR aan naar net boven de 34 minuten. Bij de dames 40+ stonden HAC’63 atletes Ine Strijker (tweede) en Antien van der Vegt (derde) op het podium. Bij de mannen op de tien kilometer had Jef Poelman de tweede eindtijd, gevolgd door Erwin Akkerman en Harm-Jan Martens.

Tekst: Antien van der Vegt