Afgelopen weekend was Nijmegen het strijdtoneel voor het nationaal kampioenschap op de halve marathon. Ook namens HAC’63 waren een aantal atleten naar de Keizerstad afgereisd om deel te nemen, waarvan Jacelyn Gruppen het grootste succes wist te boeken. De 32-jarige atlete wist met haar tijd van 1.12.30 de tweede plaats te bemachtigen.

Het goud was voor Maureen Koster van AAV’36. Zij wist na een paar kilometer afstand van haar concurrenten, waaronder Jacelyn, te nemen. De strijd om het zilver ging daardoor tussen Ineke van Koldam en de atlete van HAC’63. Vanaf de start waren beide dames aan elkaar gewaagd. Na ongeveer 20 kilometer wist Jacelyn afstand te nemen van concurrentie en zodoende het zilver op te eisen.

Ook Rob van de Graaf verscheen aan de start van het NK. Hij deed mee bij de mannen in de categorie 55+. Hij wist het parcours dat door het centrum van Nijmegen liep af te ronden in een tijd van 1.22.02, hiermee wist hij als tiende te eindigen in zijn categorie. Bram Veenboer en Sander Hoogeveen deden niet mee aan het NK, maar ook zij liepen de halve marathon. Bram wist de afstand af te leggen in 1.17.08, drie minuten later volgde Sander met 1.20.03