Apeldoorn – op de derde en laatste dag van het NK indoor in Apeldoorn wist HAC’63 weer een podiumplaats te veroveren. Op de 1500 meter voor mannen 50+ lukte het Lamko Hulzebos om zijn tweede bronzen medaille van het weekend te bemachtigen. Eerder dit weekend wist de Zuidwoldiger atleet al op de 3000 meter het brons op zijn naam te zetten.

De dag begon echter met een 200 meterrace voor Bert Koster. Na het brons op de 800 meter hoopte Bert zich te kunnen plaatsen voor de finale van de 200 meter. Bert wist een goede race neer te zetten, maar kwam net te kort voor de finale. Zijn tijd van 27.58 was wel een verbetering van zijn persoonlijk record.

Voor Rob van der Graaf was het de derde dag op rij dat hij in actie kwam op het NK. Net als Lamko zou hij de 1500 meter lopen. Doordat meerdere leeftijdscategorieën gelijktijdig startten, was er sprake van een tweede startrij. Lamko had weer pech met de loting en moest zodoende weer achteraan starten. Maar doordat hij dit al eerder had mee gemaakt wist de ervaren loper goed om te gaan met deze situatie. Hij wist al snel goed in de wedstrijd te komen en na een paar ronden pakte hij ook brutaal de leiding. Dit wist hij vol te houden tot twee ronden voor het einde. Toen kwam het tactische spel van zijn concurrenten goed naar voren. Zij hadden hun energie gespaard om in de laatste ronden vol voor de winst te gaan.

Hoewel het Lamko lukte om op het laatst nog dichterbij te komen, moest hij toezien dat Tonnie Stouten en Rachid Mohammadi voor hem finishte. Beide heren wisten ook al het goud en zilver op de 3000 meter te pakken. Dus voor de tweede keer dit weekend stonden de drie mannen samen op het podium. Twee keer in één weekend op een nationaal podium staan voelt voor Lamko als goud. Zeker gezien het feit dat hij eigenlijk een lange afstandsloper is.

Rob van der Graaf wist ook vandaag weer zijn race tot een goed einde te brengen. Helaas heeft het geen podiumplaats opgeleverd. Maar hij wist weer zijn persoonlijk record te verbreken. Het vergt wel veel discipline om deel te nemen aan drie onderdelen op 1 NK. Dat Rob dit heeft kunnen volbrengen zegt daarom veel over zijn toewijding. Zijn volgende doel is ook al weer gezet en dat is deelname aan het NK 10 km, dat aankomend weekend plaats vind.