Afgelopen vrijdag vond het eerste lustrum plaats van de Pesserrun. Voor de vijfde keer gingen hardlopers van verschillende leeftijden op diverse afstanden de strijd met elkaar aan door de straten van Pesse. De start- en finishlocatie was, zoals ook bij de voorgaande edities, bij Ontmoetingscentrum de Wenning.

Om iets voor zes uur werden de eerste lopertjes weggeschoten voor de kidsrun over 500 meter. Mats Jansen uit Hoogeveen en Fem Hup uit Pesse waren de snelste jongen en meisje in de leeftijdscategorie tot en met 5 jaar. De 6 tot 9-jarigen liepen een kilometer. Hierbij was er een 2e plaats voor Stian Waninge uit Pesse en een 3e plaats voor Sven van Lubek uit Zuidwolde. Bij de meisjes kwam HAC’63-atlete Lieke Snoeken als 2e over de finish. De jeugd van 10 tot en met 12 jaar moest 2 kilometer afleggen. De overwinning bij de jongens ging hierbij naar Len ten Oever uit Pesse. HAC’63-atlete Tess Kuhnen was het snelste meisje, maar bleef met haar tijd van 7’46 minuten ook alle jongens voor.

Om zeven uur werd het startschot gelost voor de 5 kilometer. De jeugd van 13 tot en met 16 jaar ging tegelijk met de volwassen lopers van start. HAC’63-atleet Wouter de Roo maakte er een trainingswedstrijd van, maar won desondanks de wedstrijd in de jeugdcategorie. Teamgenote Milou Karssies was de snelste dame op de 5 kilometer. Ze was daarmee niet alleen de snelste bij de jeugd, maar versloeg ook alle volwassen dames. Met haar tijd van 19’48 minuten verbeterde ze het parcoursrecord bij de jeugd en ook haar eigen persoonlijke record. Marielle Lensen en Joyce volgden op plek 2 en 3 bij de meisjes tot en met 16 jaar. Bij de mannen werd de wedstrijd eveneens gewonnen door een HAC’63-atleet. Jef Poelman kwam na 16 minuten en 10 seconden als eerste over de finish. Teamgenoot Ham-Jan Martens volgde op 23 seconden. Jerome Corba werd met een tijd van 18’07 2e bij de mannen 40+. Bij de dames waren er ook volop podiumplaatsen voor HAC’63. Robin Prent was de eerste dame bij de senioren en Antien van der Vegt greep de overwinning bij de dames 40+.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Drost (via: Pesserun)